Etenkin kesää kohti mentäessä ja valon lisääntyessä huomaan käyttögarderobini kaventuvan entisestään. Vaateliikkeiden kirkasväriset katalogit jäävät selaamatta kun aamulla päälle vedetään sitä mustempaa mitä lämpimämpi ulkona on.

baanalla

Ainoana myönnytyksenä säälle siirryin käyttämään kuvissa näkyvien legginseiksikin kutsuttujen pitkien kalsareiden sijaan caprimittaisia housuja ja huivikin on maannut jo hetken aikaa eteisessä kangaskassissa. Mustia tietysti nekin, niin caprit kuin kassikin.

Valon lisäksi vaatekaapin värejä määrittävät käänteisesti myös menossa olevat hankkeet. Mitä enemmän täällä toimistolla tehdään pastellisia pilviä tai sydämiä, sitä tummemmissa tunnelmissa tyylini kulkee. Monokromaattisen vaatehuoneen etuja on myös saumaton yhdisteltävyys. Voisin periaatteessa valita vaatekappaleeni sokkona ja ne muodostaisivat silti ehjän kokonaisuuden.

baanalla_02

Asusteissakin kartan yhä enemmän värejä ja yksityiskohtina toimivat vain muodot ja printit. H&M Dividedin repussa on planetaario ja Monkin aurinkolasit ovat jo toista kesää täyspyöreät. Vaatteiden leikkaus ja detaljit pääsevät aivan eri tavoin oikeuksiinsa samansävyisessä kokonaisuudessa. Hifistelijä väittäisi vielä yhdistelevänsä eri mustia niin sävyiltään kuin materiaaleiltaan. Kevyt kesähuitula** on Junkyardilta** ja se on kuumimpia päiviä lukuunottamatta tähdittänyt asua kuin asua.

Vähän niinkuin musta värikin. Edellämainittua kehui äitinikin, jälkimmäisestä hän ei ole ehkä ihan samaa mieltä.

//

Monki
Junkyard**

** affiliate-mainoslinkki