Lapseni on varsin pohdiskelevaa sorttia. Joka päivä etsimme vastauksia esimerkiksi sellaisiin kysymyksiin kuin miten syvällä kalat uivat ja milloin sä äiti kuolet. Pienessä päässä tapahtuu niin paljon etten meinaa perässä pysyä.

melli_16

Elämän suurten kysymysten lisäksi puhuttavat myös kepeämmät aiheet ja etenkin tyyliseikat. Viileällä Venlalla on siisti hiustyyli, saisinko minäkin äiti laittaa poskipunaa ja nämä sukat nyt eivät vain kertakaikkiaan sovi tämän hameen kanssa.

melli_09 melli_10 melli_11

Minifashionistani on tarkka vaatteistaan ja minä taas säilytystilasta, joten viime aikoina on shoppailtu huomattavasti vähemmän. Tällä on kaksi mainiota vaikutusta, ensinnäkin ne harvemmin ostetut tuntuvat ihanammilta ja pääsevät enemmän käyttöön. Toisaalta niukempi valikoima kannustaa kokeilemaan erikoisempiakin yhdistelmiä, viimeisimpänä meillä nähtiin urheilushortsit housujen päällä ja tarkoitukselliset eriparisukat ovat arkipäivää nekin.

melli_12 melli_13

Karsinta on valikoiman koosta riippumatta joka tapauksessa armotonta kun viisivuotias pistää parastaan, joten helpompaa on ottaa lapsi mukaan vaateostoksille tai ainakin pyytää mielipidettä enemmän tai vähemmän etukäteen muiden kysymysten lomassa.

melli_02

Viimeisimpinä saapuneiden vaatteiden kohdalla ei tosin paljoa tarvinnut kysellä. Melli EcoDesign on suomalainen yritys, joka valmistaa hurmaavia luomupuuvillaisia lastenvaatteita. Saimme valita muutamia heidän valikoimastaan ja niin pienempään vaatekaappiin päätyivät höyhenlegginsit* sekä erityisesti äidinkin silmää miellyttävä musta mekko*.

melli_17

Mekko muistuttaa hieman hautajaisasua, johon puin lapseni pari vuotta sitten. Sitä, joka päällään lapsi on viilettänyt niin päiväkodissa kuin kotonakin niin kauan kun se vain päälle mahtui. Mitäpä sitä kaunista mekkoa kaapissa säilömään. Joskus sitä aikuisena ajattelee liian vaikeasti, pitäisi useammin kuunnella sitä pienemmän mielipidettä. Siinä saattaa olla yllättävän paljon järkeä.

melli_05

Itse päättäminen ja valitseminen pelastaa myös kaikki meidän aamumme. En ole enää yli vuoteen juuri puuttunut vaatevalintoihin kunhan ne ovat edes suunnilleen sään(kin) mukaiset. Lapsi valitsee ja pukee ylpeänä itse eikä minun tarvitse taistella hameen valinnasta joka aamu kuin se olisi elämän ja kuoleman kysymys sekin.

melli_06

Ja ne kalat. Ne uivat eri syvyyksissä hieman kalasta ja vesialueesta riippuen. Ei, minä en tiedä milloin kuolen ja hyvä niin.

//

Melli EcoDesign

 

*vaatteet saatu blogin kautta