Anna meille meidän jokapäiväinen kuvatulvamme eikä mikään ei enää tunnu miltään. Informaatioähkyn porteilla ja omassakin työssä visuaalisten asioiden parissa askaroivana on ajoittain vaikea löytää mitään mistä saisi ihan oikeasti kicksejä. Onneksi välillä tulee kuitenkin vastaan sellaisia miehiä kuin Victor Grasso.

Victor-Grasso-15

Grassolla on tunnistettava, todellisuuden rajamailla liikkuva tyyli. Valtavissa maalauksissa luonto, ihmisyys, Jules Verne sekä perinteinen tekniikka paiskaavat kättä ja lopputulos on käsittämättömän hieno.

Victor-Grasso-4 (1)

Oma ehdoton suosikkini on Unicorn, jonka kaappasin heti puhelimeenkin taustakuvaksi. Sääli, että signeerattuja vedoksia myyvä taiteilija ei tarjoa tätä kyseistä maalausta ostettavaksi. Se olisi nimittäin lompakkoni kauhuksi saattanut muuttaa tänne ennen kuin ehdit sanoa kalmari.

Victor-Grasso-12

Huomaan usein inspiroituvani sellaisista teoksista ja tekijöistä, jotka ovat todella kaukana omasta tyylistäni. Allekirjoittaneen repertuaariin eivät öljyvärit (joilla oletan Victorin maalauksiaan tekevän) kuulu ja perinteinen potrettiosastokin on aika vierasta maaperää. Ehkä juuri siksi nämä niin kovasti puhuttelevatkin, liikutaanhan minulle niin kutkuttavan tuntemattomalla alueella.

Victor-Grasso-6

Eikä vähiten aiheiden puolesta, joissa mainittujen kalmareiden ja yksisarvisen lisäksi näkyy niin sarvia, lintuja kuin luitakin. Ah, tällaista silmäkarkkia saisi tulla useamminkin vastaan. Jos sinulta puuttuu vielä päivän inspiraatioannos niin otapa kuppi kahvia ja suuntaa nauttimaan se Grasson sivuilta.

//

Victor Grasso

 

Kaikki kuvat poislukien puhelinkuva: Victor Grasso