Parhaita ovat päivät, jotka kuljettavat niin monella eri tavalla ettei aamulla uskoisi mihin loppuyöstä päätyy. Yksi sellainen oli reilu viikko sitten kun aloitin aamulla hengitysharjoituksilla joogasalissa ja lopetin tanssimalla jalkani rakoille aamuyöllä goottiklubilla. Oikeasti olin paikalla tallentamassa tätä Dead Souls Gathering -tapahtuman kymmenvuotisjuhlaa linssin läpi mutta onneksi jäi aikaa tanssimisellekin. Se on ollut harmittavan vähissä viime aikoina.

deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_05 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_02 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_13 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_65 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_67

Valokuvaamisessa minua on aina kiehtonut tietynlainen hetkellisyys, 0hikiitävä tunne, ilme, tunnelma tai mielentila. Meillä kuvataan toki toimistolla myös tuntikausia viilattuja tuotekuvia, joista hetkellisyys on kaukana mutta vastapainoksi minusta on ihana kuvata esimerkiksi tapahtumia. Tällä saralla kuvattavaa on toivottavasti jatkossakin.

deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_14 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_18deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_38 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_50 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_15

Kuvaaminen sisätiloissa illan teeman mukaisessa synkeässä valaistuksessa ei ole helpoimmasta päästä. Jännitin irtosalaman käyttöä ihmismeressä mutta lopputulos oli juuri sitä mitä toivoin. Niitä tunnelmia, joissa hetkellisyys näkyy. Tällaisessa valossa ei todellakaan kuvata mitään kovin harkittua vaan kameraan tallentuu yllättäviä valoilmiöitä ja spontaaneja ilmeitä, toinen toistaan hienompia.

deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_91 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_47 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_37deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_54

Synkkä estetiikka on aina ollut sydäntäni lähellä, joten kun minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä verestämään omia synkiömuistojani kuvaamalla tällaista tapahtumaa, olin heti valmis. Dead Souls Gatheringissa yhdistyivät minulle henkilökohtaisesti erittäin mielekkäällä tavalla niin musiikki kuin visuaaliset seikatkin.

deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_12 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_24 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_17 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_16deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_95 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_06

Oma tanssijalkani olisi vipattanut jo aiemmin illalla mutta vapaalle vaihdoin vasta pitkälti puolenyön jälkeen. En tosin ollut ainoa, sillä tanssilattia oli täynnä lähes alusta loppuun asti eikä vähiten huikeiden DJ:den takia, joista osa oli paikalla Venäjältä asti. Osan settilistoista löydät Dead Souls Gatheringin Facebook-sivuilta täältä. Samasta paikasta löydät loput ottamistani kuvista. Jotain karsintaa oli tehtävä vaikka Sata kuvaa goottiklubilta olisikin ollut aika houkutteleva otsikko.

deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_99 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_93 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_78 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_60

Lämmin kiitos järjestäjätiimille, paikalle saapuneelle bilekansalle ja Bar Bäkkärille. Toivottavasti tapaamme taas pian kummalla puolella linssiä tahansa!

deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_101 deadsoulsgathering_ainoagraphicdesign_32

//

Dead Souls Gathering