Tiedätkö kuinka monta silmäripseä sinulla on? (Ja tässä samalla, tiedätkö miten sana silmäripsi taipuu? Ripseä kun kuulostaa jotenkin vähän omituiselta.) Minulla niitä on oikeassa silmässä 183  ja vasemmassa hieman enemmän.

Kaikenlaisista vuosiin mahtuneista kosmetiikkakokeiluista huolimatta olen onnistuneesti vältellyt kahta asiaa. Huulipunan käyttöä ja ripsipidennyksiä. En kumpaakaan kovin periaatteellisista syistä vaan itseasiassa hieman ontuvin perusteluin. Huulipunan käyttö aiheuttaa minussa toistuvia kaksivuotias äidin korkokengissä -fiiliksiä. Kuin yrittäisin olla jotain mitä en ole.

darklips_04

Ripset puolestaan ovat aina olleet mielestäni kasvojeni paras osa. Ne ovat pitkät, tummat ja oikealla ripsarivalinnalla näyttävät jo itsessään. Ronskeimpiin bileasuihin olen lykännyt kyllä ne itse liimattavat tekoripset vielä mukaan mutta varsinaisia ammattilaisen tekemiä tuuhennoksia tai pidennyksiä minulla ei ole koskaan ollut. Osittain juuri siksi, että en ole oikein tiennyt mistä sellainen osaava ammattilainen sitten löytyy.

darklips_03

Huulipunan osalta ongelma on selkeästi vain omassa päässäni. Eihän kukaan vastaantulija edes tiedä etten käytä normaalisti huulipunaa eikä näin ollen voi ajatella minun näyttävän omituiselta. Ja vaikka ajattelisikin niin mitä sitten. Yritän tänä syksynä siis hilautua tämän henkisen berliininmuurin yli ja käyttää huulipunaa. Olen varustautunut aika kattavalla arsenaalilla, johon kuuluvat osuvasti mm. sävyt Transylvania sekä Rum Raisin*. (En tiedä lisäävätkö vai vähentävätkö nämä nimet friikiltänäyttämispelkoani.)

darklips_08

Ripsiammattilaisen löytämisessä kyse on enemmän valtavasta tarjonnasta, josta Se Oikea pitäisi seuloa. Lisäksi mielessäni kummittelee eräs kertaluontoinen kokeiluni rakennekynsien parissa, joka ei päättynyt kovin hyvin. Olin epäluuloinen myös lopputuloksen suhteen, sillä en halua sen menevän överiksi.

Kuin ajatukseni kuulleena, Kampin Kitty Cat Centeristä otettiin minuun yhteyttä ja kysyttiin, että haluaisinko testata jotain heidän laajasta palveluvalikoimastaan. Harkitsin hetken meneväni siitä mistä aita on matalin ja kokeilevani vaikkapa kasvohoitoa mutta päätin antaa sittenkin ripsille mahdollisuuden. Lopputulos välähtelee näissäkin kuvissa ja olen monena aamuna taputellut itseäni selkään tästä kokeilusta.

darklips_10

Se suurin syyhän ripsipidennyksen* ottamiselle on niiden aamurutiineja nopeuttava vaikutus. Kun kasvoille sutii ainoastaan pohjan, poskipunan ja sen huulipunan(!), on käytännössä alle vartissa valmis ja siitäkin suurin osa ajasta menee oikealla tavalla sotkuisen, huolettoman nutturan tekoon. Lopputulos ei myöskään ole överi, joskin hetken aikaa etenkin meikitön peilikuva hätkähdytti kyllä. Niin se tosin tekee satunnaisesti muutenkin, hieman eri syistä.

darklips_05

Ripsiä laitettaessa sain myös tuota otsikossakin näkyvää tuikitärkeää (ja -tuntematonta) informaatiota mm. omien ripsieni määrästä sekä pituudesta (se 9mm). Ripsienlaittajalle nämä ovat tärkeitä tietoja, sillä niihin suhteutetaan sitten ne asiakkaan omat toiveet ja minua operoinut hurmaava nainen kertoi myös kieltäytyvänsä välillä tekemästä lopputuloksesta liian överiä.  Voi tosin olla, että hän mainitsi tämän rauhoitellakseen mutta peiliin katsottuani minua oli kyllä todella kuunneltu. Omat toiveeni olivat, että näyttävyyttä saa olla, sillä arkimeikkini on melko tummasävyinen mutta lopputuloksen pitää olla kaunis myös meikittä.

darklips_14

Ehkä välillä tekee ihan hyvää kokeilla jotain ihan uutta ennakkoluuloista huolimatta. Ripset tuntuvat pienen totuttelun jälkeen (ne lepattavat tuulessa ja suihkussa niihin tarttuu pisaroita) oikein tervetulleelta lisältä valjuille kasvoille ja se huulipuna, sekin näyttää omalta. Sen kanssa on tosin huomattavasti enemmän totuttelua, en ole tottunut siihen, että suuni sotkee kaikki muut paikat juomalaseista pussailun kohteeseen. Molempien lieveilmiöt ovat kuitenkin pientä sen rinnalla, että ylitin itseni ja kokeilin.

darklips

Kiitokset Kitty Cat Centerille reilusta kymmenestä minuutista aamuisin ja tahdonvoimalleni räväkämmästä ulkomuodostani päivisin.

//

Kitty Cat Beauty Center

 

*yksi huulipunista ja ripsipidennys saatu blogin kautta