Mielenhallinta on tehokas työkalu, jota itse pyrin aika ajoin vahvistamaan. Ajatusten suuntaamisella on hienoisesta hörhöleimastaan huolimatta usein varsin konkreettisia vaikutuksia, joista olen kirjoittanut aiemminkin.

unelmienvuosi unelmienvuosi_04

Minulla oli ilo osallistua upeiden naisten kanssa hiljattain Aarrekarttatyöpajaan, jossa tätä aihetta lähestyttiin konkreettisin työkaluin. Minulla on juuri nyt edessäni isoja muutoksia, joten parempaan kohtaan ei olisi tällainen kutsu voinut tulla. Työpaja oli osa Unelmieni vuosi 2017 -kalenterin lanseeraustilaisuutta ja aiheet juuri niitä, joita olin itsekseni työstänyt jo jonkin aikaa.

unelmienvuosi_05 unelmienvuosi_10

Aarrekartta on visuaalinen sovellus tuosta itsekin käyttämästäni menetelmästä, jossa yksinkertaisimmillaan päätetään mitä halutaan ja aletaan sen jälkeen tietoisesti ja tiedostamatta pyrkiä sitä kohti. Olennainen osa tätä menetelmää on sen ymmärtäminen, että ennen kuin voi pyrkiä jonnekin, pitää tietää mitä kohti pyrkii. Visuaalisen kartan lisäksi omia unelmia ja tavoitteita voi selkeyttää myös kirjoittamalla tai kehollisesti. Olennaista on kuitenkin sen tavoitteen konkretisoiminen.

unelmienvuosi_13

Minä en tällä hetkellä tiedä mikä se tavoite tarkalleen ottaen on. Yksi unelmistani on jo tänä vuonna toteutettu ja seuraavat odottavat vasta valkenemistaan. Olen välitilassa, jossa muutosten perhosvaikutukset eivät ole vielä päässeet valloilleen, joten otin tuon kolmetuntisen hyvin terapeuttisena ja intuitiivisena omien ajatusteni järjestelynä. Lopputulos yllätti minut itsenikin.

unelmienvuosi_03unelmienvuosi_14

Aarrekarttaa ei ole yleensä tarkoitus esitellä kenellekään. Sen viestit ovat niin henkilökohtaisia ja sellaiseksi tarkoitettujakin, että ne voi jopa ymmärtää täysin väärin tulkitsemalla sitä eri lähtökohdista. Omani halusin kuitenkin näyttää siksi, että vaikka kyseessä on minulta minulle suunnattu kokonaisuus, on siellä muutama aika yleispäteväkin neuvo. Vielä kun itsekin muistaisin näitä noudattaa. Aloitin näiden neuvojen(i) mukaan toimimisen kuitenkin heti ja jätin liimaamatta itseasiassa aika suuren osan alunperin leikkaamistani lauseista tai kuvista. Ne eivät olleet lopulta lopputuloksen kannalta merkityksellisiä ja jäivät siksi pöydälle. Joskus on luovuttava jostain, jotta tulisi tilaa jollekin muulle.

unelmienvuosi_09

Unelmieni vuosi -kalenteri liittyy tähän kaikkeen siten, että se on tavallisesta kalenterista poiketen suunniteltu unelmien ja hyvän olon näkökulmasta. Siellä on merkittyjä paikkoja kiitollisuuspäiväkirjalle (toinen työkalu, jota todella kannattaa kokeilla!), erilaisia arjen iloja ja oivalluksia ja se mainittu aarrekarttakin mukana. Itse en paperikalenteria ole enää pitkään aikaan käyttänyt mutta minua ilahduttaa näiden asioiden tuominen arkeen erilaisille ihmisille sopivilla tavoilla. Tai ehkä minäkin teen tästä innostuneena paluun paperikalenteriin ensi (unelmieni) vuonna, kuka tietää.

unelmienvuosi_02unelmienvuosi_15

Omaan aarrekarttaani jäi aika paljon tyhjää ihan tarkoituksella. Lopulta kokonaisuudesta muodostuivatkin oikeastaan raamit tulevalle ja se kaiken keskiössä oleva tavoite tai unelma jäi vielä vähän auki. Mahdollisuudet ovat avoinna kaikkiin suuntiin (myös visuaalisesti kuvaleikkeiden peittäessä vain kulmat) ja vasemmassa reunassa on tavoitteen (mikä se sitten ikinä onkaan) saavuttaneen unelmaminäni ominaisuuksia. En tiedä kumpi niistä on lopulta tärkeämpi, ensimmäinen lause, joka kuuluu näin: ”saattaa arkiaamunakin jäädä kotiin” vai tuo viimeinen, jossa todetaan ytimekkäästi, että ”oppi sanomaan ei”.

unelmienvuosi_08

Oikealle listautui kuin itsestään eräänlainen tulevaisuuden to do -lista. Se alkaa kehotuksella käydä Anna Perhon kanssa salilla ja päättyy muistutukseen siitä, että jos seura ei miellytä, vaihda sitä. En suoranaisesti tähtää hikoilemaan Perhon kanssa (ei sillä, että pistäisin hanttiin jos tällainen mahdollisuus tavata suuri innoitukseni lähde tarjoutuisi!) mutta haluan enemmänkin valaa uskoa oudoltakin tuntuvien asioiden tavoitteluun tosissaan ja ympäristön tai etenkin omista ennakkoluuloista huolimatta.

unelmienvuosi_12

Outojen asioiden tavoittelu on tullut jo tutuksi, nyt minulta puuttuu vain se suunta. Myönsin tilaisuuden päätyttyä ääneenkin, että oikeastaan rikon tuota fokusoidun tavoitteen periaatetta räikeästi tehtyäni kartan ilman selkeää tavoitetta. Toisaalta kaiken tämän tarkoituksenahan onkin nimenomaan jäsennellä niitä omia ajatuksia ja sitä tässä todella tapahtui. Oikea alakulma pysyi tyhjänä aivan viime minuuteille asti. Huomasin jopa ärsyyntyväni hieman kun karttani tuntui kulman osalta keskeneräiseltä ja aikaa oli jäljellä enää kolmisen minuuttia. Lopulta kulmaan löytyi kuitenkin se puuttuva palanen. Siinä sanotaan, että ”Eventually all things fall in place.” Eiköhän tuo keskiosakin siis täyty ajallaan.

unelmienvuosi_06unelmienvuosi_07

Lähtiessäni kotiin aarrekartta kainalossa, sain vielä mukaani kukkatervehdyksen, jonka kortissa oli lyhyt teksti. Siinä luki, että ”Jos haluat päästä jonnekin, sinun on tiedettävä minne mennä ja kuinka sinne päästä. Sitten et vain millään ehdolla anna periksi.”

unelmienvuosi_16

Aika osuvaa satunnaisesti valituksi lauseeksi, eikö vain?

En ehkä vielä tiedä minne olen menossa mutta ainakin minulla on to do -lista jo valmiina ja tyhjää tilaa siellä kartan keskellä kirjata se tavoite ylös heti kun se valkenee. Ja vaikka aito muutos lähteekin aina sisältäpäin, värjäsin vielä tämän kaiken jälkeen samana iltana hiuksetkin. Ihan vain kaiken varalta.

unelmienvuosi_17

Kiitos tilaisuudesta sinne minne se kuuluu eli Fridalle ja Merjalle, lämminhenkisistä puitteista Hotelli Helkalle ja kartanlukuseurasta kaikille mukana olleille.

//

Unelmieni vuosi 2017

2 thoughts on “ Unelmia ja tulevaisuuden to do -lista ”

  1. Kaikella on tarkoituksensa… silläkin, että kartta jäi keskeltä vielä tyhjäksi. Kyllä siihenkin täytettä tulee ajan kanssa :)
    Ihana kuulla, että työpaja oli mieluisa ja että tukkakin on taas värjätty…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *