Erilaiset vihkot ovat heikko kohtani. Olen onnistunut vähentämään turhaa shoppailua huomattavasti mutta tässä on ihan ehdoton akilleen kantapääni. Pistä kanteen jokin hämyinen printti, voimalause mustalle pohjalle tai jokin orgaaninen elävä pinta niin olen välittömästi myyty. Take my money!

Kaikkein älyttömintä tässä vihkovillityksessä on se, että omani ovat pääosin tyhjiä. Haluaisin ihan hirveästi väittää, että niiden sisäsivuilta löytyy kahviloissa piirrettyjä tyylikkäitä tuokiokuvia, suuri salaisuuksia tai sinuakin inspiroivia ideoita. Mutta ei niistä löydy.

Tyhjillä sisäsivuilla kaikuu lähinnä toive ideaaliminästä, joka kantaa aina vihkoa mukanaan kuin graafikon perikuva ja sutaisee sinne milloin mitäkin tosi mageeta, jonka voi sitten jakaa vaikka instagramissa.

Reaaliminä naputtelee aamuisin hengenhädässä kilometrin mittaista to do -listaa meidän sähköiseen projektinhallintaohjelmaan eikä ehdi edes ajatella jotain kiireetöntä luonnostelua saati kiitollisuuspäiväkirjaa.

Olisi ihanaa olla se, joka pitää niin päiväkirjaa, luonnoskirjaa, bullet journalia kuin reseptivihkoakin mutta oikeasti nappailen vain screen shotteja talteen puhelimeeni ja paukutan Pinterestiä. Vaikka vihkot ovat tyhjiä, ei se toki tarkoita sitä ettenkö kirjoittaisi ja luonnostelisi. Itseasiassa ihan päinvastoin. Ne vaan tulevat ulos useimmiten jollekin random-lappuselle, suttupaperille tai jonkun toisen lapun kulmaan.

Joku näissä kauniissa kansissa kuitenkin kutkuttaa ja loppuvuoden tavoitteenani on järjestää enemmän aikaa käsin luonnostelulle ja muistivihkojen täyttämiselle. Erityisesti bullet journalin pitäminen kiinnostaa mutta pikavisiitti kaupungille oli pettymys. Tarjontaa on mutta en löytänyt mieleistä.

Niinpä totesin, että pitää varmaan tehdä oma. Jos unelmien bullet journalin suunnittelu kiinnostaa sinuakin niin sitä tehdään parasta aikaa yhteisöllisesti Facebookin puolella täällä. Tule mukaan ja vaikuta niin hintaan kuin materiaaleihinkin. Minulla on muutamia ideoita mutta mitä enemmän keskustelua syntyy, sitä parempi lopputuloksesta saadaan.

Olemassaolevista vihkoista on hieman vaikea valita lempparia. Olisiko se tuo Other Storiesin marmorikantinen vai kenties kirjakaupasta bongattu musta Train Hard. Omaa tuotantoani ovat nuo popcornit ja tummempi marmorikuosi. Etenkin popparit viehättävät edelleen kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Kultakirjaiminen Journal on fanittamani Katie Leamonin käsialaa ja täällä ennenkin vilahtanut Fucking Brilliant puolestaan Kaapelin kirjakaupasta. How to take over the world tarttui mukaan joulun alla Xmas Garagesta, jonka kesäversio Summer Garage on muuten Aleksanterinkadulla juuri nyt käynnissä.

Harmaalla vesiväripinnalla varustettu on taitavan Sasha Kretovan käsialaa ja se on itseasiassa näistä muista poiketen kalenteri eikä pelkkä vihko. Se poikkeaa muista hieman myös siksi, että sen sisäsivut eivät ole tyhjät vaan sinne olen kerännyt erilaisia sitaatteja ja ajatuksia. Pieni kurkistus näihin löytyy täältä. Pienemmät marmoripintaiset ovat niinkin mediaseksikkäästä kaupasta kuin H&M.

Kirjava on kokoelma mutta onhan tässä aika selkeä kaava havaittavissa. Joko magee printti tai päheä lause. Mielellään molemmat ja tummissa sävyissä. Ja sitten se onkin menoa.

Löytyykö kohtalotovereita?

//