Eipä tarvinnut kuulkaa kovin montaa riviä lahjakirjasta eilen sankarille lukea ennenkuin uni voitti. Kolmevuotias halusi (ja sai) nukkua prinsessahame päällä ja balettitossut jalassa, maha täynnä herkkuja.

kolmoskemut_08

kolmoskemut_12

kolmoskemut_11

Uskomatonta kyllä, kaksitoista aikuista ja seitsemän lasta sopi tänne 44 neliöön mainiosti. Ääntä lähti varmasti enemmän kuin naapurin lauantaisista tupareista vaikka nekin railakkaat olivat ja lopputulos oli paitsi onnellinen (ja väsynyt!) sankari myös käytännössä koko kodin lattian ja muut tasot peittävät melko vaaleanpunavoittoinen lelu- sekä popcorn-kerros.

kolmoskemut_20

kolmoskemut_10

kolmoskemut_16

kolmoskemut_03

Löyhä teema toimi yllättävän hyvin ja sekä tarjoilut, että kattaus noudattelivat joko värilinjauksia tai kolmiomuotoja. Kakun kanssa meinasin iskeä paniikki kuten uumoilinkin kun sokerimassakoristeeni päättivät olla kovettumatta. Onneksi olin tehnyt varasuunnitelman ja kaleidoskooppikuvion muodostivat lopulta teräviksi lohkaistut suklaapalat, hopeapallot sekä pienet salmiakkikarkit.

kolmoskemut_21

kolmoskemut_18

kolmoskemut_07

kolmoskemut_06

Huvittavaa kyllä, satuin löytämään myös väriteemaan sopivia pillimehuja. Mikä perfektionisti muka, missä? Herkut, niin suolaiset kuin makeatkin tekivät kauppansa ja kakkuakin jäi aika vähän. Viirinauhat saavat ilahduttaa meitä (sen jämäkakun lisäksi) vielä hetken aikaa ja myönnettäköön, että ne kaikki pienet vaaleanpunaiset asiatkin, joita paketeista kuoriutui kasapäin, ovat edelleen levällään ympäriinsä.

kolmoskemut_19

kolmoskemut_15

kolmoskemut_14

kolmoskemut_10

kolmoskemut_09

Sankari edusti tyllihame heiluen ja kultaisissa tossuissaan ja vieraitakin lahjottiin salmiakkikuvioiseen paperiin pakatuilla yllätyksillä. Paketeissa oli tietenkin teeman mukaan kaleidoskooppi kullekin.

kolmoskemut_13

kolmoskemut_17

Juhlamieli oli katossa vielä aamullakin ja enpä muista milloin olisin viimeksi ollut näin (väsynyt!) ja onnellinen pienen prinsessan puolesta. Posket hehkuen muistelimme vielä tänäänkin miten ihanat juhlat meillä olikaan.

16 thoughts on “ Kolmioita kolmevuotiaalle – Kaleidoskooppikemut kemuttu ”

 1. hieno pöytäliina! olen etinyt persoonallista pöytäliinaa juuri samanmuotoiseen pöytään kuin teillä. oletko itse värjännyt nuo rannut vai onko valmiskangas?

  1. Tuo on itseasiassa Hayn Fold/Unfold-niminen valmisverho. Se oli meillä edellisessä kodissa keittiössä verhona mutta kun nykyisessä ei ole sille oikein paikkaa niin nyt se pääsi hyötykäyttöön pöytäliinana. :)

  1. Kakku teki kauppansa todella hyvin. Varsinainen sisältö oli siis äitini tekemää ja minä hoidin vain koristelupuolen. :D

 2. On kyllä ihanan näköistä! Varsinkin heti kiinnitin huomiota tuohon sun pöytäliinaan, joka paljastuikin verhoksi! Ihana!

  1. Minua aidosti harmittaa ettei sille ole paikkaa täällä nykyisessä kodissa kokopäiväisesti. Nyt itseasiassa meinasin jättää sen joksikin aikaa pöytäliinaksi ihan vaan siksi, että se näytti siinä(kin) yllättävän kivalta. :)

 3. Olen aina ennenkin kateudesta vihreänä lukenut/katsellut sun juhlapostauksia, aina upeat teemat ja mahtavat toteutukset! Tuo kakku on aivan mielettömän upea! Ja geopallo popcorn-kulhona käsittämättömän upea! Kaleidoskoopit on ihania! Vau kaikelle!

  1. No voi että! Kiitos! Välillä meinasi vähän usko loppua kun taittelin noita koristeita töiden lomassa mutta tuli itsellekin hyvä mieli onnistuneista juhlista. Ei se kattaus tai koristeet tietysti sitä itse juhlatunnelmaa tee vaan ihmiset mutta minusta on ihanaa laittaa ja järjestellä. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *