Eipä tarvinnut kuulkaa kovin montaa riviä lahjakirjasta eilen sankarille lukea ennenkuin uni voitti. Kolmevuotias halusi (ja sai) nukkua prinsessahame päällä ja balettitossut jalassa, maha täynnä herkkuja.

kolmoskemut_08

kolmoskemut_12

kolmoskemut_11

Uskomatonta kyllä, kaksitoista aikuista ja seitsemän lasta sopi tänne 44 neliöön mainiosti. Ääntä lähti varmasti enemmän kuin naapurin lauantaisista tupareista vaikka nekin railakkaat olivat ja lopputulos oli paitsi onnellinen (ja väsynyt!) sankari myös käytännössä koko kodin lattian ja muut tasot peittävät melko vaaleanpunavoittoinen lelu- sekä popcorn-kerros.

kolmoskemut_20

kolmoskemut_10

kolmoskemut_16

kolmoskemut_03

Löyhä teema toimi yllättävän hyvin ja sekä tarjoilut, että kattaus noudattelivat joko värilinjauksia tai kolmiomuotoja. Kakun kanssa meinasin iskeä paniikki kuten uumoilinkin kun sokerimassakoristeeni päättivät olla kovettumatta. Onneksi olin tehnyt varasuunnitelman ja kaleidoskooppikuvion muodostivat lopulta teräviksi lohkaistut suklaapalat, hopeapallot sekä pienet salmiakkikarkit.

kolmoskemut_21

kolmoskemut_18

kolmoskemut_07

kolmoskemut_06

Huvittavaa kyllä, satuin löytämään myös väriteemaan sopivia pillimehuja. Mikä perfektionisti muka, missä? Herkut, niin suolaiset kuin makeatkin tekivät kauppansa ja kakkuakin jäi aika vähän. Viirinauhat saavat ilahduttaa meitä (sen jämäkakun lisäksi) vielä hetken aikaa ja myönnettäköön, että ne kaikki pienet vaaleanpunaiset asiatkin, joita paketeista kuoriutui kasapäin, ovat edelleen levällään ympäriinsä.

kolmoskemut_19

kolmoskemut_15

kolmoskemut_14

kolmoskemut_10

kolmoskemut_09

Sankari edusti tyllihame heiluen ja kultaisissa tossuissaan ja vieraitakin lahjottiin salmiakkikuvioiseen paperiin pakatuilla yllätyksillä. Paketeissa oli tietenkin teeman mukaan kaleidoskooppi kullekin.

kolmoskemut_13

kolmoskemut_17

Juhlamieli oli katossa vielä aamullakin ja enpä muista milloin olisin viimeksi ollut näin (väsynyt!) ja onnellinen pienen prinsessan puolesta. Posket hehkuen muistelimme vielä tänäänkin miten ihanat juhlat meillä olikaan.