Vaikka viimeaikaiset reissut ovatkin olleet työmatkoja eikä lomailuun shoppailuun oikein jää aikaa, olen kuitenkin tehnyt muutaman todella toimivan täsmäiskun kaupungille. Tällä kertaa mukaan tarttui muutamia keittiöjuttuja, jotka ilahduttavat minua vielä pitkään matkan jälkeenkin eivätkä vähiten siksi, että muistuttavat noista pikareissuista joihin kiireestä huolimatta liittyy myös paljon tunteita. 

 

House Doctorin juomalasit veteen liittyvine faktoineen sujahtivat varsin epäyllättävästi pakko saada -kategoriaan. Meillä on itseasiassa aika vähän laseja jos niitä viinin lipittämiseen tarkoitettuja ja Nespresson espressoversioita ei lasketa joten tulevat myös tarpeeseen eivätkä vain keittiön koristukseksi ikkunalaudalle. Iso miinus tosin astianpesukonekiellosta mutta eiköhän sitä näin kauniita laseja tiskaa ihan ilokseen käsinkin.

kitchen_08

kitchen_04

Toinen, ehkä vieläkin makeampi ostos oli Nicolas Vahén kahvisiirappi. Sekin varsin kauniissa pullossa. Myös taustalla vilahtava säilytyspussukka on saman kaverin käsialaa. Siirapin maku on aika mieto mutta tuo kahvihetkiin taas lisää sitä pientä luksusta.

kitchen_09

Hiljattain keittiöön muutti muutakin tummanpuhuvaa, tämä pullo tosin ihan Suomesta ja lähikaupan valikoimista. Hans Välimäen vuosikertaglögi on pakattu niin kauniisti, että en tiedä raaskinko juoda tätä ollenkaan. Tai ainakin tiedän mitä viedä lahjaksi seuraaviin jonkun kotona tapahtuviin kemuihin. Makutestiin juoma pääsee heti kun minulla on hetki aikaa istua alas siitä nauttimaan. Siihen asti se saa ilahduttaa kiireistä silmää keittiössä.

kitchen_02