Sunnuntaina käväisimme kummipoikaani moikkaamassa ja kyseinen kaveri lanseerasi mainion sanan, jonka aion ottaa välittömästi käyttöön. Karkuilu on vähän sellainen karkaamisen ja karkailun välistä löytyvä verbi, varsin käyttökelpoinen moneenkin tilanteeseen.

smyygi_03

Tänään lounastauolla me karkuilimme ystäväni kanssa ensin sinne lounaalle ja sieltä leppoisassa töidenvälttelyhengessä hieman shoppailemaan ja lopulta vielä toimistolle kahville. Karkuilureissun parasta antia oli ehdottomasti Iso-Roobertinkadulle tupsahtanut Smyygi, joka oli täynnä ihastuttavia sisustus- ja lahjatavaroita. Ystäväni oli bongannut kyseisen liikkeen ja sen valikoima oli kuulemma tuonut mieleen minut.

smyygi_04

Äitini jaksaa usein muistuttaa, ettei minulla ole maljakoita ja yrittää aina ujuttaa tänne yhtä sun toista vaasia, jotka useimmiten palautan samantien takaisinpäin. Jostain syystä harva maljakko miellyttää oikeasti sisustussilmääni ja siksi niitä ei olekaan kertynyt edes minimaalisen kokoelman verran.

Kuultuaan äitini olevan huolissaan kukkiensijoitustilanteestani (minkä kukkien jos saan kysyä??), päätti ystäväni aloittaa joulun etuajassa lahjoi minua yllättäen yhdessä Smyygissä ihastelemallamme kemistipullolla. Terveisiä vaan äitille, et varmaan tarkoittanut ihan tätä mutta nyt minulla on vihdoin maljakko!

smyygi_02

Tästä innostuneena teippasin maljakon taakse seinälle vielä pari kotona lojunutta korttiakin. En ole tarkoituksella halunnut täyttää seiniä täällä kotona vaan ne ovat saaneet hohtaa kolmea taulua lukuunottamatta valkoisina. Nyt tuli sitten vähän mustaa vastapainoksi ja samalla seinälle pääsi myös monta muistoa niin norjalaisesta ystävästä, kantabaarista kuin Amsterdamissa asumisestakin.

smyygi

 Kylläpä kannatti karkuilla tänään! Kiitos seurasta ja ihanasta maljakosta S!