Kovin massiivisiin mittasuhteisiin en kurkkivia tonttuja koskevia urbaanilegendoja joulun alla nostanut mutta kyllä ne kummasti mielessä pyörivät joka tapauksessa. Joulupukkiakin pohdittiin ja O ilmeisesti päätyi siihen lopputulokseen, että niitä voi olla useampia. Kaupassa oli kauppapukki (jolta sai karkin!) ja joulumyyjäisissä tietysti myyjäispukki. Uhkailun ja kiristyksen sijaan käytin joulupukkia enemmänkin lahjontaan (hehheh) tai ainakin muistutin, että se pukkikin tulee ihan kohta, että ehkä emme nyt ennen sitä kanna kaikkea vaaleanpunaista muovikrääsää kotiin täältä kaupasta.

halihali

Kaikki toiveet eivät kuitenkaan koskeneet pieniä isopäisiä eläimiä (tai mitä tahansa missä esiintyy Tähkäpää…) vaan seassa oli muutama ihan käytännöllinenkin ajatus. Otetaan esimerkiksi tapaus sänky. O oli nimittäin hieman huolissaan siitä, että omaan uuteen (isojen tyttöjen!) sänkyyn tarvitaan tietysti myös lakanat ja patja. Ettei tarvitse nukkua ulkovaatteet päällä. Rauhoittelin menoa vähän ja kerroin, että patja siinä tulee kyllä mukana ja että eiköhän joulupukkikin tiedä, että O on saanut uuden sängyn.

halihali_02

En ollut ilmeisesti kovin vakuuttava juttuineni sillä O totesi vakavana, että olisikohan meidän äiti pitänyt kirjoittaa joulupukille sellainen muistilista, että se tietää mitä meillä täällä kotona tapahtuu. Vaikka listan lähettäminen jäikin samaan vaiheeseen kuin joulukorttienkin (erittäin varhaiseen alkuvaiheeseen toim. huom.), saa toppahaalari edelleen roikkua tuolla eteisessä ihan rauhassa yölläkin, sillä jostain se oli joulupukki tämän sänkyepisodin ilmeisesti kuullut. Mitä lie salakuuntelulaitteita asennellut kun paketista paljastuivat näin ihanat lakanat ja toisesta vielä matchaava pyyhekin.

halihali_05