Katselen aina kateudesta vihreänä (hehheh) kuvia ihmisten vehreistä keittiöistä, tuoreista yrteistä ja rehottavista huonekasveista. Omat kokeiluni puutarhuroinnin saralla ovat lähinnä surkuhupaisia ja päättyvät useimmiten traagisesti. Jotain vihreää koti kuitenkin tuntuu kaipaavan, joten tänään pistimme kasvustoa hieman uuteen uskoon vaikka epäilyksen siemen niiden selviämisestä itääkin.

puutarha_03

Kylvimme aiemmin O:n kanssa paprikansiemeniä ja ne ovat, yllättävää kyllä, sinnitelleet hengissä keittiön ikkunalla jo tovin. Totesin kuitenkin, että niitä on ilmeisesti liikaa per lasi, joten isommat asuinsijat olisi hyvä saada. Oikeastaan tämä johtuu siitä, että yritin maksimoida kasvavat versot laittamalla mahdollisimman monta siementä yhteen lasiin. Siis siltä varalta, että niistä kasvaisi lopulta esimerkiksi vain yksi tai pahimmassa tapauksessa ei yhtäkään.

puutarha

puutarha_05

Vihreän lisäksi kaipaan kotiin särmikkäämpää otetta kaiken valkoisen vastapainoksi ja pikajoulusta inspiroituneena kaivoin kasveillekin kasan lasipurkkeja ja säilyketölkkejä kaapeista. Multa saa näkyä, lopputulos olla vähän sinne päin ja eriparisuuskin näyttää oikeastaan aika hauskalta.

puutarha_07

puutarha_06

Ikea näkyy muuten lanseeraavan heti helmikuun alussa valmiita Fröer-yrtinkasvatussettejä säilyketölkkiä muistuttavissa metallipurkeissa niiden aiempien pahvimukien sijaan. Nuo menevät kyllä ehdottomasti ostoslistalle heti, ne pahvimukit me nimittäin torppasimme viime vuonna juuri näihin samoihin tölkkeihin piiloon, joihin nyt laitoin paprikoita jatkamaan kasvuaan.

ikearuukut

puutarha_04

Paprikantaimet saivat siis uudet kodit ja samalla Stockmannilta #stockagoeswellness -kampanjan tiimoilta saatu rosmariini* jaettiin kahteen eri ruukkuun, jotta silläkin on vähän enemmän tilaa (ja minulla enemmän sisustuselementtejä). Paprikoiden aiempaan lokaatioon eli riippuvaan puutarhaan laitoimme O:n kanssa chilinsiemeniä kasvamaan, saa nähdä mitä siitä tulee vai tuleeko mitään. Rosmariinia on meillä laitettu jo ruokiinkin, yllätyin oikeastaan miten hyvin se sopi esimerkiksi kanasalaattin tulevan kanan kanssa.

puutarha_08

Lasipurkkiruukuista tuli niin hauskan näköisiä, että halusin ne reilusti esille. Mustavalkoinen lasitarjotin mahdollistaa puutarhan helpon siirtelyn ja varmistaa ettei multaa ja vettä ole ihan joka paikassa. Samalla vauhdilla vaihdoin vielä tuon keittiötä koristavan taulunkin uuteen, edellinen ehtikin olla paikoillaan yli vuoden päivät. Kahvikonekin muutti eri kohtaan keittiötä ja puskat saavat nyt vapaasti vallata tilaa sitä mukaa kun niitä tulee lisää. Haaveissani siintää melkoinen viidakko parvekkeellekin kun kesä tulee vaikka tiedänkin, että suurin osa näistä ei varmasti kesää näekään.

puutarha_12

puutarha_09

Minun viherpeukaloni ei nimittäin luultavasti ole kokenut mitään maagista päivitystä sitten viime näkemän mutta josko nyt edes muutama jaksaisi minunkin kanssani. Tulee kasteltuakin useammin kun ovat aivan tuossa nenän edessä. Sormet ristissä kuitenkin siivosin keittiön mullasta ja juttelin taimille mukavia, jotta eivät kovin pahasti vetäisi hernettä nenään hieman kovakouraisesta siirtelystä.

puutarha_10

Onko sinulla jo sormet mullassa ja nenä siemenpussiluettelossa? Oletko parempi puskien kanssa kuin allekirjoittanut vai saatko kaktuksetkin hengiltä alta aikayksikön?

*rosmariini saatu blogin kautta

*kolmen purkin kuva lainattu Ikealta