Välillä intuitio on ihan oikeassa ja siihen pitäisi vain luottaa. Kun O:n huonetta alettiin sisustaa, minulla kummitteli koko ajan mielessä mustavalkoinen iso matto mutta jostain syystä siirsin aina ne ajatukset sivuun ja kokeilin lattialle ensin oikeastaan kaikkea muuta. Oli räsymattoja, lampaantaljaa ja mustavalkoisia raitoja kapeina erillisinä mattoina. Mikään ei oikein löytänyt paikkaansa vaikka muut kalusteet ja sisusteet tuntuivat kuin tehdyiltä tänne heti.

ruksimatto_03

ruksimatto

Kävin jo kerran tätä hipelöimässäkin mutta sitten jotenkin ajattelin, että ruksikuvio on sittenkin liian hallitseva. Ajatus kuitenkin vaivasi minua aina kun vilkaisin O:n huoneen lattiaa ja sitten kohtalo puuttui peliin sen verran selvästi etten viitsinyt enää vastustella. Ruoholahden Kodin Ykkönen laittoi nimittäin lapun luukulle, joten kävin pariinkin kertaan kurkistelemassa messeviä alelöytöjä ja siellähän se sitten kerran odotti. Iso ruksimatto hintaan seitsemäntoista euroa.

ruksimatto_02

Kun matto saatiin lattialle, oli se ensinnäkin sentilleen oikean kokoinen näkyvään lattiapinta-alaan nähden ja samalla myös täysin oikeassa paikassa heti. Kuin tänne tehty. Nyt suurimmat hankinnat tätä huonetta varten onkin sitten tehty ja jäljellä on pääosin hienosäätöä. Siis sekä huoneen täyttävien pikkutavaroiden ajelehtimisen eliminoimiseksi mutta myös sen siisteystason ylläpidon opettamisessa nelivuotiaalle. Toisaalta mieleistä huonetta tuntuu olevan mukavampi siivotakin, niin äidin kuin tyttärenkin mielestä. Hyvänä ohjenuorana toimii myös se, että hankin pääosin katseenkestäviä tavaroita, eivät ärsytä niin paljon kun levälläänhän ne ovat kuitenkin.

ruksimatto_06