Tuntuu vähän tyhmältä tehdä sisustuspostausta kodista, jonka jätämme taakse ensi kuun puolivälissä mutta koska tämä pöytäoivallus mullisti koko kodin, halusin jakaa sen vielä teidän kanssanne. Minähän toin siis töistä toisen suurista lasipöydistäni kotiin aiemman valkoisen pyöreän tilalle. Muutos oli tietysti sisustuksellisesti suuri mutta vielä suuremman näkökulmanvaihdon se toi arkeemme.

lasipoyta_02

Ruokapöydän ympärillä meillä on tietysti ennenkin tapahtunut kaikki pöytää vaativa toiminta, erillistä työpöytää kun tänne ei ole edes yritetty mahduttaa toimiston ollessa sitä varten. Aiempi pöytä ei kuitenkaan kutsunut lähellekään samalla tavalla luokseen kuin tämä nykyinen.

lasipoyta

Välittömästi pöytäoperaation tultua päätökseensä, hiippaili O uudelle kiiltävälle pinnalle piirtämään (paperille siis, ei pöytään), minä kannoin koneeni vastapäätä O:ta ja Hevisetäkin viihtyy pöydän ääressä. Kyse on äärimmäisen pienistä yksityiskohdista. Korkeutta on juuri sen verran vähemmän, että pöydän ääressä on mukavampi työskennellä, askarrella ja jopa syödä. O:kaan ei tarvitse enää Tripp Trappia vaan istuu tyytyväisenä ihan tavallisella tuolilla.

lasipoyta_03

Esteettisesti ajatellen tumma lasi tuo mukavaa kontrastia melkein kokovalkoiseen kotiin ja lasi ja metallijalat sopivat myös omaan teollisuushenkiseen ajatukseeni kodin tyylistä. Koko operaatio oli myös kustannustehokas, se maksoi (selkä vääränä kantaneen Hevisedän vaivannäön lisäksi) vain Ikean pukkijalkojen verran plus tietysti päälle vielä se töihin hankittavan pöytälevyn, joskin sekin on tarkoitus metsästää käytettynä.

lasipoyta_05

Nyt tietysti seuraavaksi pitää miettiä miten pöytä sopii sinne uuteen kotiin mutta veikkaanpa, että tuleva mustavalkoruudullinen lattia ja tämä kokonaisuus ovat aika päheä yhdistelmä. Ja siihen astikin tulee ihan eri tavalla touhuttua pöydän ääressä, niskakin kiittää kun se on yö- ja ylitöissä oikealla korkeudella. Ja niitä ylitöitä tässä todella riittääkin, sillä kesken kaiken muuttaminen ei tietysti poista ihan niitä normaaleja hoidettavia hommia. Mistähän saisi pieniä tonttuja pakkaamaan?

lasipoyta_06