Kun omat nurkat on kuvannut miljoona kertaa ei mikään ole virkistävämpää kuin kuvauskutsu jonkun toisen kotiin. Ja vielä minkälaiseen kotiin. Olen aina tykännyt hurjasti ystäväni asunnosta, jossa kaikki on avaraa ja valoisaa sekä minimalistisen hyvällä maulla sisustettua.

bulevardi_15

bulevardi_14

Olen toki kuvannut heillä ennenkin mutta silloin kameraan on tallentunut pääosin remuavia lapsia tai utuisia skumppalaseja. Nyt tähtäimessä oli asunto itse, sillä ystäväni perheineen on päättänyt antaa sen kesällä vuokralle Airbnb:n kautta. Airbnb on ilmeisen kätevä systeemi, jossa hotellin sijaan voit vuokrata yksityisasunnon, huoneiston tai vaikkapa yksittäisen huoneen melkein mistä päin maailmaa tahansa.

bulevardi_12

bulevardi_31

bulevardi_35

Ystäväni asunto on aivan julmetun hyvällä sijainnilla varustettu ja vaikka itse olinkin jotenkin ajatellut Airbnb-palvelua enemmänkin ulkomaanreissuja varten suunnitelluksi niin mikäpä estäisi esimerkiksi majoittumasta vaikkapa Flown aikaan tähän hurmaavaan huoneistoon.

bulevardi_09

bulevardi_08

bulevardi_06

Toisen kotia oli myös hauska päästä kurkistamaan linssin läpi, sen kun näkee aivan eri tavalla kuin siellä asujat ja toisaalta itsekin löysi uusia kulmia. Sellaisia, joita ei illanistujaisten aikaan ole tullut ajatelleeksikaan. Ylipäätään toisen kodin näkee tietysti eri tavalla kuin omansa. Itse ainakin ihastelin makuuhuoneen täydellistä valoa ystäväni raivatessa leluja siistimmin ja tai hermoillessa siitä pitäisikö parvekkeen oven olla kiinni vai auki. Minusta se näytti ihanalta kummin päin tahansa.

bulevardi_19

bulevardi_33

bulevardi_30

Tällaista voisin tehdä enemmänkin, kevyt kahvilla höystetty kuvauskeikka keskellä päivää antoi uutta näkökulmaa muihinkin hommiin. Ja hauskinta oli se, että vuorokautta myöhemmin palasin samaan eteiseen ihan muissa merkeissä. Tarvitsisikohan joku muukin ystävistäni kotikuvia?

bulevardi_23

bulevardi_21

bulevardi_05

Oletko sinä käyttänyt Airbnb:tä? Minua vähän kutkuttelisi ajatus esimerkiksi pienestä asunnosta Amsterdamissa tai vaikka rantahuvila jossain hiekkarantojen äärellä. Entä miltä näytti ystäväni koti? Minä voisin aivan hyvin Amsterdamin sijaan muuttaa sinnekin!

///

Samainen koti Airbnb-sivustolla

Pssst, pöllönpehmoinen instakisa edelleen käynnissä vielä huomiseen asti!