Ilmassa on lievää kisaväsymystä. Olo tuntuu nuutuneelta ja illalla sänkyyn kaatuu varsin väsynyttä porukkaa. Samaa porukkaa heräilee tipottain yölläkin, kuka mistäkin syystä. Kun tekee pitkää päivää pitkään, unohtuu välillä, että väliin tarvitaan sitä palautumistakin. Omassa päässähän sitä tietysti jaksaa loputtomiin, muuttaa ja hoitaa, tehdä töitä ja ottaa asukuvia. Ja kun se normaali arki sitten alkaa tuntuu väärältä olla väsynyt, tiuskiva ja kireä. Kun nythän kaikki on hyvin.

life_10

 

life_16

life_02

Eräs ystäväni sai iltakymmeneltä toimeksiannon kääntää vuorokaudessa teknistä tekstiä eestiksi ja tsekiksi. Hän naureskeli, että luotto hänen pätevyyteensä on ilmeisen rajaton. Minusta tuntuu, että omalla kohdallani se on se oma luottoni, joka on utopistinen. Nythän sitä vasta pitäisi innostua ja onnistua, sisustaa ja rakentaa pesää. Loistaa töissä, visioida tulevaa, laittaa ruokaa, kihartaa tukkaa, pukea O sointuviin vaatekokonaisuuksiin, pysyä ajan tasalla somessa, kirjoittaa, kuvata, kuurata ja ehtiä. On uusi ihana koti ja huikea toimisto ja harjoittelijakin aloittaa maanantaina. Miehessä ja kakarassakaan ei ole kuin kehumista.

life

life_15

life_12

life_13

Vaan kun en jaksa. Hyvä kun kaksi sivua kirjaa luen iltaisin eikä puhettakaan mistään ylimääräisistä menoista, tapahtumista, perhepäivistä puistossa tai taidenäyttelyiden avajaisista. Sisustus on mallia tähän se kannettiin muuttoautosta ja pakkaamisen aikana löytynyt Huoltoajo sallittu -kylttikin vain nakattiin kissojen ruokakuppien taakse. Kaikki se hyvä mitä arjessa on luo myös illuusion siitä, että ei saisi väsyä. Ei saisi hermostua, kiukutella, olla huonolla tuulella.

life_11

life_06

life_05

Pitäisi kuitenkin muistaa sallia se huoltoajo välillä itsellekin. Onhan tässä muutama vuosi vierähtänyt aika äärirajoilla ja seesteisempiinkin vaiheisiin on mahtunut monta muutosta, muuttoa ja muuta kuluttavaa. Se, että kaikki on hyvin on tärkeää mutta vielä tärkeämpää on muistaa, että ne hyvätkin muutokset kuluttavat energiaa eikä kukaan ei jaksa loputtomiin. Ei vaikka makuuhuoneen valo on maailman kaunein, vadelmahillo hyvää, uudet ponkkarit* sävy sävyyn tukan kanssa ja yövoiteessa* lupaus toivosta.

life_14

life_08

life_07

life_09

*rahkajogurtti, ponkkarit, yövoide ja kasvovesi saatu blogin kautta, lapsi, pannarit, yrtit, koti, kissa, kyltti ja asenne kirjoittajan omia