Ruisrock tuli ja meni. Sosiaalinen media pursuu upeita kuvia ja ylistäviä tekstejä ihanimmasta festarista ikinä. Samasta kielii myös rikki mennyt kävijäennätys helteisessä Ruissalossa ja lukemattomat lehtijutut aiheesta. Minulle kävi toisin.

ruissi_10

ruissi_07

Viikonloppu olisi voinut olla suoraan sanoen parempikin. Oikeastaan kaikki mikä voi mennä pieleen, meni. Aikataulut olivat aivan solmussa hamaan loppuun saakka, seurue eripurainen ja suurimman osan ajasta vietin yksinäni, tai no, minä ja 94999 humalaista teiniä.

ruissi_11

ruissi_02

Reissuun sopii osuvasti maksalaatikkovertaus. Sitä saa mitä oli tilannutkin eikä mikään oikeastaan yllätä. Bändit, jotka katsoin olivat niitä samoja, jotka soittivat festareilla kun olin keskivertokävijän ikäinen. Biisivalinnatkin olivat samoja encoreja myöten. Tokihan tunnelma on melkoinen kun puoli saarta laulaa Apulannan Piiskaa täysikuun alla mutta mitään erityisen luihin ja ytimiin menevää ei tapahtunut. Tunsin pääosin olevani liian vanha, väärässä paikassa tai muuten vain vähän pihalla.

ruissi_06

ruissi_04

ruissi_08

Ruokaa söin rantalavalta hyökyvien tönijöiden aallossa, juomaa jonotin aivan luvattoman kauan ja osa bändeistä ei sanonut minulle yhtään mitään. Ohi katsovia vastaantulijoita, viileitä iltoja, odottelua autossa, pellonreunassa ja Yo-kylässä. Puheluita, jotka eivät menneet läpi, netti, joka ei toiminut ja aurinkovoiteesta huolimatta palaneet olkapäät. Haaveeksi jäänyt kuvauslupa ja suttuiset kännykkäotokset.

ruissi

ruissi_03

Festarin järjestelyissä ei sinänsä ollut mitään vikaa mutta se jokin jäi kyllä tällä kertaa (ilmeisesti valtavirrasta poiketen) täysin puuttumaan. Kaikkea on mutta (paikalla esiintyneen) Don Huonojen sanoitusten mukaisesti mikään ei tunnu miltään. Maksalaatikkofestarit siis minun osaltani.

ruissi_16

Onneksi maksalaatikossa on kuitenkin aina myös muutama rusina (kuten kuvien hymyistä voi päätellä). Ilotulitus yötaivaalla, sisäpiirin huumori, joka on hauskaa vain aamuseitsemältä valvotun yön jälkeen. Mönkijäkyyti, sattumalta nähtyjä tuttuja naamoja ja postilaatikosta pudotettu yllätys-Snickers. Katsotaan ensi vuonna josko ottaisin revanssin. Ehkä minä ja Ruisrock löydämme vielä jotain yhteistä.

Olitko sinä Ruississa? Oliko parempi meno kuin minulla?