No nyt sitä kotia vähän huonekalujenkin kanssa. Pysyn edelleen kannassani siinä, että voin tinkiä kotona neliöistä mutta en sijainnista. Nyt sijainti on käytännössä täydellinen ja neliöitäkin tuli itseasiassa yhdeksän lisää aiempaan verrattuna. Silti täällä on tehty tietty määrä kompromisseja ja yksi selkeimmistä ja luontevimmista on aikuisten makuuhuoneen ja olohuoneen yhdistäminen.

olomakuuhuone_11

Sama kombohan oli käytössä jo edellisessä kodissa mutta siellä samassa huoneessa sijaitsivat edellämainittujen lisäksi myös ruokapöytä ja keittiö. Nyt makuuolohuoneemme on oma kokonaisuutensa vaatehuoneella varustettuna ja se sijaitsee portaikon yläpäässä, aivan ulko-oven huudeilla.

olomakuuhuone_03

Huone on ihana mutta hankalan mallinen, yhtään suoraa kulmaa saati seinää ei ole ja sillä ainoalla pitkällä kokonaisella seinälläkin on keskellä seinää soma pylvästä etäisesti muistuttava uloke. Kuvissa näkyvä järjestys on jo sarjassaan toinen, sillä ensimmäinen jossa sänky oli eri päin ei toiminut lainkaan.

olomakuuhuone

Ylipäätään huone on mahdollisimman riisuttu, jotta korkeus ja hurmaavat ikkunat pääsevät oikeuksiinsa. Kalusteet ja sisusteet on kaikki karsittu minimiin ja tyranniahengessä olen myös pitänyt huolta siitä, että jokainen niistä sopii takuulla toisiinsa. Valkoisia tasoja hallitsee kodin viihde-elektroniikka vinyylisoittimineen, kaiuttimineen ja telkkareineen ja niiden sisään on kätketty se ei-niin-esteettinen osa siitä eli piuhahelvetti sekä loput pömpelit, joita en osaa käyttää. Lisäksi tasot kätkevät sisäänsä myös Hevisedän vinyylevykokoelman, jonka suojamuovit ovat muuten varsin alttiita Rukkasen hampaille.

olomakuuhuone_06

Sohvanakin toimiva sänky vaihdettiin muuton yhteydessä hieman leveämpään ja samaan aikaan tapahtui kaksi asiaa. Ensinnäkin tilaa sängyssä on aivan julmetusti kun oli tottunut pienempään, ensimmäisenä yönä tuntui kuin toinen olisi ollut toisella puolella maapalloa kun väliin jäi kissoillakin varustettuna niin paljon tilaa. Toisekseen leveämpänä se ei mene enää ulkonäöllisesti niin näppärästi sohvasta, joten luovuin isoista selkänojatyynyistä ja sänky saa olla, noh, sänky. Toisaalta tässä kodissa se ei jotenkin haittaa, aiemmassa minua häiritsi ajatus petaamattomasta sängystä keskellä keittiötä mutta täällä se petaamatonkin peti on vain huoleton osa arkea ja boheemia olohuonetta.

olomakuuhuone_08

Ikkunalauta kerää usein kaikenlaista ryönää mutta olen yrittänyt pitää senkin minimissä. Valaisin, O:n siemenestä kasvattama chili jättiruukussa ja korurasiat saavat olla ja  betoninen kouluaikojen luomus pääsi varasijalta sisään, se kun toimii näppärästi myös ikkunastopparina etteivät karvahanurit pääse livohkaan tuulettaessa.

olomakuuhuone_10

Yöpöytänä palvelee Everyday Designin proto, jonka ostin jo edelliseen kotiin ja lattiaa hallitsee sama karvamatto kuin aiemminkin. Se on tosin ollut yksi haastavimmista aseteltavista tänne sillä on käytännössä mahdotonta päättää minkä seinän tai huonekalun mukaan sen pitäisi olla linjassa.

olomakuuhuone_02

Sisustus saakin muotoutua pikkuhiljaa, elämää eläessä. Tavarat vaeltavat aikansa ja löytävät sitten lopulta paikkansa. Välillä järjestystä tai ideaa on vain ensin kokeiltava, jotta tietää toimiiko se vai ei. Näin kävi sen ensimmäisen järjestyksen kanssa ja oikeastaan juuri nyt pohdin, että pitäisikö lastenhuone ja tämä olomakuuhuone vaihtaa sittenkin toisinpäin.

olomakuuhuone_05