Tekisi mieli sanoa otsikon mukaisesti, että back in business kun kaikki paikat pursuavat arjen alkamista, töihin paluuta ja muuta sen sellaista. Minähän olen ollut koko kesän muutenkin in business, että sikäli sanonta ei oikein toimi mutta onhan tässä vähän sellaista ei nyt suuren urheilujuhlan mutta jonkinlaisen kollektiivisen tsemppaamisen tuntua.

Minulla on ollut koko heinäkuun huono omatunto. En ole ollut virallisesti lomalla, joten omatunto on kalvanut kaikesta siitä mitä emme tehneet O:n kanssa (tai ilman). Toisaalta aivan yhtä huono omatunto on ollut niinä päivinä kun olen nukkunut pitkään, mennyt töihin vasta illalla tai herra nähköön ollut vastaamatta sähköposteihin vuorokauteen oltuani terassilla. En ollut kunnolla töissä enkä kunnolla lomalla eikä kummastakaan meinannut tulla oikein mitään. Aina väärässä paikassa, henkisesti ainakin.

Nyt olen lähinnä huojentunut. O:n päiväkoti jatkui tänään. Sama naulakko, sama eteinen, sama tilakin. Lokero on muuttanut metrillä ja tädeistä yksi oli täysin uusi. Kaksi muuta uutta ovat tuttuja naamoja kuitenkin vaikka eivät O:n ryhmää olekaan aiemmin vetäneet, sen verran kollektiivinen on se meininki tuollakin. Rutiinit ja rytmit palaavat taas, töihin mennään ihmisten aikaan ja sieltä on pakko tulla poiskin ennen viittä.

Eilinenkin alkoi jo aivan eri draivilla, liekö elokuun alkamisella sittenkin vaikutusta vai mitä mystistä tapahtui mutta tehokkaan työpäivän päätteeksi pyöräytin kaalilaatikon huumaavan vihreästä varhaiskaalista, pikasiivosin, ehdin touhuta O:n kanssa ja kävin vielä neljän ja puolen kilometrin lenkilläkin. In your face maanantai!

Pistetäänpä siis businekset pyörimään ja loistoelokuu vauhtiin. Sen verran tehokkaasti tuntuvat kaikki asiakkaatkin lomilta palanneen, että hommaa riittää kyllä tällekin kuukaudelle.

Piditkö sinä lomaa? Rysähtikö arki niskaan eilen vai himmailetko vielä viimeisten helteiden ajan?