Joinain viikkoina tuntuu, että aika suorastaan tiivistyy myrskynsilmän tavoin. Vuorokausiin tuntuu mahtuvan enemmän kuin niissä on tunteja. Viime viikolla oli juuri sellainen viikko eikä tämä alkanutkaan kauaksi jää. Mahanpohjasta otti maanantaista asti,

tehtiin näyteikkunasomistuksia, viilattiin verkkokauppaa yötä myöten, ripusteltiin ritilöitä kattoon ja raivattiin toimistolle lisää tilaa.

myrsky_02

Kävin kirjanpitäjäni kanssa sushilla ja puhumassa siitä, miten jotkut ihmiset tilaavat draamaa elämäänsä ja kesän ajan minulla töissä olleen harjoittelijan kanssa kahvilla. Siellä puhuimme itsetunnosta, taitto-ohjelmista ja keskittymisestä. Tein myös goodiebageja, töitä Salatut elämät -näyttelijän kanssa, blogikirppiskauppoja sekä suunnitelmia tulevaan.

Vierailin Finlandia-talon keittiössä leivoksia maistelemassa ja jätin yhden tilaisuuden väliin haahuillakseni hetken kaupungilla ja Kiasma-kaupassa. Istuin myös palaverissa, jossa puhuttiin niin pornosta kuin poroistakin. Kotona on tuoksunut kaalilaatikko ja öisin olemme katsoneet 4400-sarjaa. Uuden kirjankin aloitin, ruotsalaista verta ja suolenpätkiä -osastoa.

myrsky

Kirjamessutkin mahtuivat ohjelmaan, alakerrassa esiteltiin Esitys-lehteä ja minä istuin parvella kahvilassa viilaamassa vuoden viimeistä numeroa päätoimittajan kanssa painoon. Ehdimme me vähän kiertääkin ystäväni kanssa, minä ostin julisteen ja hän nokkosmineraalisuolaa.

myrsky_04

myrsky_05

Yhdessä kokouksessa keskusteltiin ryyppäämisestä Pasolinin seurassa ja suunniteltiin nyyttäreitä. Toisessa kartoitettiin kategoriarakennetta. Toimistollakin on paahdettu täysillä, lehtiä, verkkosivuja, kylttejä ja koristeita, sekalaisia juoksevia asioita. Leikitty laatikkotetristä ja estejuoksua.

myrsky_03

Viikonloppuna vietin O:n kanssa tyttöjen laatuaikaa, haimme ilmapallon, Pipsa Hurmerinnan leipoman keksin ja shoppailimme vähän vaatteita. Nukuin myös pitkästä aikaa paritkin päiväunet, sen verran tiivistahtinen tuo viikko oli. Kellojakin käännettiin ja hyödynsin elimistön viiveellä reagoinnin nousemalla tänään kuudelta tekemään töitä hiljaisessa keittiössä, kahvintuoksun leijaillessa laiskasti ympärillä.

Tämä viikko alkoi melkein yhtä vauhdikkaasti täyden työpäivän, kirjastoreissun ja O:n päiväkotikuvauksen muodossa. Nyt olo on seesteinen, ei ehkä levännyt mutta rauhaisa. Sellainen kuulas ja kaunis kuin kaupunki myrskyn jälkeen kun pahin pyöritys on takanapäin. Ja myrskyn jälkeen on myös tuon ostamani Saanan ja Ollin julisteen nimi. Siinäkin on jotain kiehtovaa, sellaista, että halusin sen ehdottomasti kotiin seinälle. Se ei tosin ole vielä päässyt sinne asti vaan odottelee rennosti levyhyllyyn nojaillen, että myrskyn jälkimainingitkin laantuvat vielä sen verran, että joku ehtii kaivaa porakoneen esiin.

myrsky_06