Postaus toteutettu yhteistyössä IKEA-tavaratalon kanssa.

”Leave the past behind
And smile for what is here now”

Ai että haluaisinko tehdä joulukattauksen IKEA-tavarataloon? No tottakai! Samea marraskuu tarjoilee näköjään yllättäviä ja inspiroivia projekteja kasapäin ja tämä on ehdottomasti listan kärkipäässä. Aloin heti selata kuvastoa ja verkkokauppaa, kerätä moodboardia ja miettiä mitä haluan kattaukseeni tehdä. No jotain mustavalkoista, skandinaavista, minimalistista, selkeää, simppeliä, tyylikästä…

ruttu

Ja sitten rutistin kaikki ensimmäiset ideani yhtä ruttuun kuin ja totesin, että tällä kertaa haluan tehdä jotain ihan muuta.

ikeassa_04

ikea_sketch_02

ikeassa_02

Kävin viime viikolla inspiraatiokierroksella Vantaan IKEAssa ja heti ensimetreillä minut valloitti SAMSPELT-peura. Siitä tuli lopulta koko kattauksen keskipiste ja loppu onkin historiaa, myös kirjaimellisesti, sillä seuraava minua puhutteleva tuoteperhe olivat HISTORISK-tarrat, pakettikortit sekä muistikirjat.

ikeassa_kombo_02

ikea_sketch

wonderland_up

Koko kattaus alkoi rakentua näiden elementtien ympärille ja halusin kerrankin tehdä jotain rönsyävää, pursuavaa ja hurmaavaa. Vaaleanpunaisesta tuli kantava väriteema ja vaikka mukana on minulle ehkä tutumpia graafisempiakin elementtejä, on lopputulos varsin värikäs ja runsas. Juuri niinkuin halusinkin. Nyt jos koskaan on aika uusille tuulille.

ikeassa_03

ikeassa_kombo

Oikeastaan omista urautuneista näkökulmista poikkeaminen oli se kaikkein vetoavin juttu tässä koko projektissa. Annoin mennä juuri siihen suuntaan kun nenä näytti ja mukaan löytyi niin koristeellisia kynttilöitä kuin villin kuosikas SILKESLEN-pussilakanakin yksisarvisineen ja kaneineen kaikkineen. Kattaus alkoi hyvin nopeasti muotoutua löyhästi Liisa Ihmemaassa -teemaiseksi ja siksi sen nimi onkin Wonderland. Aivan kuin postauksessa näkyvien Sunrise Avenuen lainalyyrikoidenkin.

ikeassa_06

ikeassa_07

Halusin kattaukseen pelkkien tuotteiden lisäksi ehdottomasti myös jotain itse askarreltua ja koska lopputulos alkoi olla vahvasti kallellaan enemmän teekutsujen suuntaan, tein kokonaisuuden ylle vielä KRUSNING-valaisinten lisäksi myös VÄXTGLÄDJE-lahjapaperista sekä mainituista tarroista viirinauhaa. Jos kerran vedetään överiksi niin vedetään sitten kunnolla.

ikeassa_kombo_03

Oman kattaukseni lisäksi IKEA-tavaratalon työntekijät tekivät kaksi kattausta ja näistä kolmesta sinäkin voit äänestää suosikkisi. Äänestäneiden kesken on jaossa lahjakortteja ja kattaukset toimivat toivottavasti myös inspiraation lähteinä. Kattauksia löytyy Vantaan IKEAn lisäksi myös muista IKEA-tavarataloista, kussakin yhden bloggaajan sekä kahden vakiosuunnittelijan tekemänä. Minä kävin tekemässä omani tänään ja kuten kuvista näkyy, hauskaa oli.

ikeassa_05

On ollut aivan huikeaa olla mukana tällaisessa projektissa, rakastan yhteistyömahdollisuuksia, joissa pääsee konkreettisesti tekemään jotain pelkkien postausten lisäksi. Ja saattaa olla, että mustavalkoiseen kotiimmekin eksyy jotain vaaleanpunaista tästä inspiroituneena. Ehkä vanha koirakin oppii uusia temppuja.

ikea_kattaus_02

Palataan pian aiheeseen valmiin kattauksen kera!

”We will keep on searching for the way
We dream all the way
Of the moments we’ll have there
We can see them all clear today
On the way to wonderland, On the way”

///

IKEA