Postaus on toteutettu yhteistyössä IKEA-tavaratalon kanssa.

Puhtaus on puoli ruokaa mutta niin on kyllä kattauskin. Kuten kerroin, sain tehdä Vantaan IKEA-tavarataloon joulukattauksen ja tässä siis vihdoin tuo rönsyävän runsas Liisa ihmemaassa -teemainen lopputulos. Welcome to Wonderland!

IMG_6973

IMG_6946

IMG_7008

Minulla on taipumusta tehdä kaikki hommat joko täysillä tai sitten ei ollenkaan. Tällä kertaa sain oikein luvan kanssa revitellä ja vetää överiksi. Pöytä pursuaa yksityiskohtia, koristeita ja etenkin minulle hieman vieraampia värisävyjä.

wonderland_sivu

Vaikka työskentelenkin luovalla alalla, huomaan usein jääneeni jumiin omiin vanhoihin tottumuksiini ja toimivani kaavamaisesti. Sitä tulee niin helposti solahdettua niin omiin uomiin, että sieltä on vaikea päästä pois.

IMG_6978

IMG_6931

IMG_6956

Kattauksen päälinjoiksi nousivat kuin vaivihkaa eriparisuus sekä se mainittu vaaleanpunainen, hieman harmaalla ja mustalla höystettynä. Inspiraationlähteenä toimiva SAMSPELT-peura on edelleen ehdoton suosikkini ja veikkaan vahvasti, että yksi tällainen löytää tiensä myös erään vaaleanpunaista arvostavan joulupakettiin.

IMG_7039

IMG_7037

IMG_7031

Eriparisuus oli myös yksi kantavista ideoistani, rakastan toki viimeisen päälle stailattuja sisustuskuvia, superkauniita minimalistia kattauksia ja yhteneväisiä kokonaisuuksia mutta jollain tavalla minua viehättää ajatus rennommasta menosta. Ajatus siitä, että tärkeämpää on saada ne rakkaat ihmiset sen pöydän ympärille kuin varmistaa, että kaikki tuolit ovat samaa sarjaa.

IMG_7023

IMG_6994

IMG_6875

Pidän myös kontrasteista ja yllätyksistä (kukapa ei!), erikoisista yhdistelmistä, joista syntyy jotain uutta. HISTORISK-sarjan tarrat ja pakettikortit on kuvitettu hauskalla vanhahtavalla tyylillä ja minuun vetoavalla synkeällä vivahteella. Pakettikortit muuttuivat näppärästi paikkakorteiksi FRAMSTÄLLA-nauhalla ja veivät keveät värit hieman syvemmälle sinne ihmemaahan.

IMG_6940

IMG_6948

Kiemuraisten rusettien muotokaveriksi pöydästä löytyi myös VARAKTIG-tuoksukynttilöitä, hurmaava GOTTGÖRA-lyhty ja sama kiemuraisuushan toistui myös pöytäliinaksi muutetussa SILKESLEN-pussilakanassa. Koukeroiden vastapainoksi mukana oli myös selkeälinjaisempia BLOMSTER-kynttilänjalkoja sekä paljon lasia.

IMG_6937-2

IMG_7045

IMG_6958

Jokaisen ruokailijan eteen asetin myös hieman eriparisen yhdistelmän klassisempaa lautasta vaaleanpunaisena sekä mustavalkoista TICKAR-sarjaa. Laseihin halusin taas jotain koristeellisempaa ja vaikka kyseessä ovatkin jalalliset viinilasit, saivat ne loppusilaukseksi myös pillit. Ruokailuvälineet olivat peuran lisäksi yksi aivan ensimmäiseksi löytyneistä. Ihastuin todella paljon näihin yhtä aikaa vanhahtavaan koukeroisuuteen viittaaviin mutta samalla supermoderneihin SKUREN-aterimiin. Näillä kelpaisi syödä kyllä kotonakin!

IMG_6996wonderland_lautaset IMG_6932

Koska kattaus on kokonaisuus, halusin viedä ideani kirjaimellisesti lattiasta kattoon enkä pitäytyä pelkässä pöydässä. Neljä tuolia ovat kaikki eri sarjasta ja jokainen niistä sai vielä pehmusteekseen GULLVIVA-pörrötyynynpäälliset. Ilman tyynyä tosin tällä kertaa. Pöydän alla on kaksi mattoa päällekäin, lastenosastolta poimittu RARING, sekä hauska seepratalja.

IMG_6984

IMG_6980

Pöydän yläpuolelle ripustettiin melkoinen kokoelma ihmemaan tunnelmaa valaisinten, huurteisen vaaleanpunaisten lasipallojen sekä viirinauhojen muodossa. Koko komeuden kruunaavat erilaiset väreihin sopivat kasvit, joita on kattauksen lomassa enemmänkin sekä tietysti samaa sävymaailmaa henkivät kynttilät, joita ei koskaan voi olla liikaa. Eihän?

IMG_6987

IMG_6962IMG_6975

IMG_6973

Tai voiko elämässä ihan ylipäätään olla koskaan liikaa vaaleanpunaista ja leikkimieltä. No ei voi. Johan sen on todennut O:kin jo monta kertaa, enemmän nyt vaan on kertakaikkiaan enemmän.

IMG_6930

IMG_6953

IMG_6987

Oma Wonderland-kattaukseni sekä kaksi IKEA-tavaratalon omien työntekijöiden toteuttamaa kattausta ovat kaikki nähtävillä Vantaan IKEAssa aatonaattoon eli 23.12. asti. Paikan päällä voit myös äänestää suosikkiasi ja äänestäneiden kesken arvotaan lahjakortteja.

IMG_7016

IMG_7003

IMG_6978

Lisäbonuksena Vantaan IKEA-tavaratalossa pidetään maksuttomia kattausinspiraatiohetkiä tuolla samaisella ruokailutilat-osastolla, mistä kattauksetkin löytyvät. Käy ihmeessä kuulemassa lisää, inspiraatiohetkiä pidetään lauantaisin (5.12. ja 12.12.) klo 13, 14, ja 15, sunnuntaina (13.12.) klo 14 ja 15 sekä perjantaina 4.12. klo 18.

IMG_6942

Kattauksia löytyy myös muista IKEA-tavarataloista ja niiden takana ovat taitavat bloggaajakolleegani Sally’s, Dear Moments and Me, Projekti Verkaranta sekä Nuapurissa. Käykää ihmeessä katsomassa myös heidän ihastuttavia kokonaisuuksiaan niin blogeista kuin ihan paikan päälläkin. Instagramista löydät aiheesta lisää hashtagilla #ihanaaollakotona.

Kiitos, että saan olla mukana tällaisessa!

///

IKEA