Postaus on toteutettu yhteistyössä Rynkeby God Morgenin kanssa.

Minulla oli tapana tarkistaa sähköpostit heti herättyäni aamulla. Se herätyksen soittanut kännykkä kun oli kätevästi siinä käden ulottuvilla. Vasta aika hiljattain havahduin siihen, että tämä mitättömältä tuntunut toimintatapa teki aamuista itseasiassa huonompia. Työt, aikataulut, korjaukset, kysymykset ja kaikki se mikä kuuluisi toimistolle vyöryikin päälle välittömästi kun olin avannut silmäni.

godmorgen_02

Mehuistaan tunnetun Rynkeby God Morgenin teettämän tutkimukseen kolmasosa pohjoismaalaisista on arkiaamuisin huonolla tuulella. Tunnistan itseni heti enkä vain niiden sähköpostien takia. Aamut ovat minulle hankalia, nukkumaanmeno on usein venynyt, mieli tekee jo to do -listaa ja edes jonkinasteisen keskustelunkin käyminen on silkkaa utopiaa. God morgen vaan sullekin.

godmorgen_09

Omalla asenteella on kuitenkin iso vaikutus niin aamuihin kuin koko päivän kulkuunkin. Ei ihme, että aamut eivät suju kun niiden ei odotakaan sujuvan ja samalla on jo hälytystilassa päivän mittaan tulevienkin asioiden varalta. Ja tämä kaikki useimmiten jo ennen ensimmäistä kahvikupillista tai puolikasta sanaa.

godmorgen_03

Otin hiljattain tietoisesti niskalenkin aamuista. Lopetin sähköpostien lukemisen sängyssä, en yritäkään kommunikoida ennen kahvia ja mikä tärkeintä, lakkasin ajattelemasta, että tämä on kamalaa. Sitä kahvia juodessani hengitän ja keskityn toteamaan itselleni, että tästä tulee hyvä päivä. Jos ei mene ensimmäisellä kerralla perille, toistan sen napakammin ja luovutan vasta kun olen saanut itseni oikeaan moodiin. O:n herätän vasta sen jälkeen.

godmorgen_05

God Morgen on ottanut vähän samanlaisen mission kuin minäkin ja käynnistänyt kampanjan, jonka tarkoituksena on parantaa mielialaa aamuisin. Sarjan mehut maistelleena voin kertoa, että pelkästään niiden lisääminen aamiaisvalikoimaan lienee loistoidea jos ei satu olemaan tällainen kahvia tyhjään mahaan -tyyppi kuten allekirjoittanut. Aamiaisen lisäksi kampanjassa pohditaan muitakin tapoja aloittaa aamu paremmin. Mainosvideolla kaksi kaukana kotoaan elävää pohjoismaalaista toimii koekaniineja hieman erilaiselle aamulle.

Itse olen aamuisin nimenomaan lähellä rakkaitani mutta sekin valitettavasti unohtuu usein siinä lopussa olevan maidon tai kadonneiden sukkien äärellä. Ehkäpä otankin tästä eteenpäin useammin O:n syliin heti aamusta ja nautin sen kahvinkin yksin mököttämisen sijaan parhaassa seurassa. Mainitun tutkimuksenkin mukaan juuri se hyvä seura on kaiken a ja o. Maistuuhan kaikki muukin paremmalta niin ja omat aamuni ovat parantuneet nyt jo merkittävästi, kuvissa näkyvä tämänpäiväinen mukaan lukien.

godmorgen_10

Oletko sinä aamuihminen? Vai se variksenpelätti, joka ryömii viimeisillä voimillaan keittämään kahvia ensi töikseen?

///

God Morgen