Yhteistyössä IKEA

Unohda tiukat astiastot, tärkätyt lautasliinat ja turha pönötys. Nyt ollaan yhdessä ja nautitaan!

ikea_sommartiden_19Kesäinen IKEA-kattaukseni, jonka yksityiskohtia jo vilautinkin, on nähtävillä vielä toukokuun loppuun asti Vantaan IKEASSA ja tältä se näyttää. Tosin kannustan kyllä koukkaamaan myös paikan päälle, koko tunnelmaa on vaikea taltioida linssin läpi.

ikea_sommartiden_14ikea_sommartiden_27

Tiukan suunnitelmallisuuden sijaan kaikki sai rönsytä ja rehottaa. Vaikka IKEA yleensä tunnetaankin minimalistisista (valkoisista) kalusteista, löytyy valikoimista paljon muutakin. Teemaksi nousi hyvin nopeasti salainen, tunnelmallinen puutarha ja ne juhlat, jotka järjestetään juuri niistä tarvikkeista ja koristeista, joita sattuu olemaan saatavilla. 

ikea_sommartiden_11ikea_sommartiden_26 ikea_sommartiden_24

ANVÄNBAR-uutuusmallisto on kuin tehty tällaiseen menoon. Omaan kattaukseeni sieltä päätyivät paikkakorteiksi värikkäät, maanläheiset postikortit ja viilenevässä illassa helposti hartioillekin heitettävä huopa.

ikea_sommartiden_16 ikea_sommartiden_12ikea_sommartiden_15

Puinen KARPALUND-pöytä metallijalkoineen on kuin tehty rouheaan menoon ja sen viileämmän illan tullen tunnelmaa luovat myös kattauksen sekaan valuvat SKRUV-valosarjat. Astiatkin ovat vähän eri paria, mitä nyt kaapista sattui löytymään.

ikea_sommartiden_20 ikea_sommartiden_18 ikea_sommartiden_17

IKEAn “kaapista” tosin sattui löytymään aivan ihania minimalistisesti koristeltuja SANNING-uutuuksia, joissa on täydellinen mökkitunnelma. KONCENTRAT-purkeista juodaan mehua ja KORKEN-purkit puolestaan toimivat kasviruukkuina. Kynttilät on aseteltu FRASERA-viskilaseihin ja perinteiset kaurakeksit tuovat mukanaan muistoja lapsuuden kesistä järven rannalla. Joku ehtii varmasti maistaa salaa jo ennen pöytään käymistä. 

ikea_sommartiden_10 ikea_sommartiden_25

Mökillä olisin kattanut tietysti puiden alle pihalle ja tuonut pöytään luonnonkukkia. IKEAssa ohjeet valitettavasti estivät käyttämästä kattauksen keskipisteenä oikeita kasveja mutta onneksi FEDJA-tekokasveja on aivan huikea valikoima pienistä ruukkuyrteistä massiivisiin puihin asti. Toivomani surrealistinen ja rehevä tunnelma oli helppo toteuttaa näitä yhdistelemällä ja loppujen lopuksi koko kattaus ei oikeastaan muuta väripilkkua edes kaipaa.

ikea_sommartiden_22 ikea_sommartiden_21

Pöytää koristavat IKEA 365+ -astiapyyhkeiden lisäksi myös raikkaat räsymatot, sillä kukapa nyt mökille varsinaista pöytäliinaa olisi tuonut saati silittänyt. Persoonallisin kattaushan syntyy loppujen lopuksi juuri siitä, että erilaisia elementtejä yhdistellään tarpeen ja innostuksen mukaan.

ikea_sommartiden_28

Kiitos IKEA, että sain olla mukana näin hauskassa projektissa. Oikeastaan alkoivat sormet syyhytä heti jonkinlaisten kesäjuhlien järjestämiseen kattauksineen päivineen, keksejä ja puolukkamehua unohtamatta!

Millaisia kesäkattauksia sinä aiot tänä vuonna tehdä?

Muista käydä katsomassa myös mitä ihanat blogikollegani ovat omiinsa loihtineet. Minun lisäkseni IKEAn pöytiä ovat kattaneet ja koristaneet myös Casablanco Tampereella, Valontalo Kuopiossa, Anniina V Turussa ja Dear Moments and Me Espoossa.

//

IKEA