Yhteistyössä IKEA

Olethan jo huomannut, kuinka IKEA räjäytti pankin  ja marssitti päivänvaloon varmasti räväkimmän erikoismallistonsa miesmuistiin. Brittiläisen muotisuunnittelijan, Katie Earyn suunnittelema GILTIG ei turhia kainostele kuten ei suunnittelija itsekään. Digiprinteissä seikkailevat niin hampaat kuin aivotkin, kissoja, kaloja ja silmämunia unohtamatta.

Innostuin mallistosta heti kun näin siitä ensimmäisen tiedotteen ja odottelin malttamattomana, että pääsisin hipelöimään tuotteita livenä. Se tapahtuikin lopulta nopeammin kuin uskoinkaan sillä sain kunnian stailata kasan GILTIG-malliston somekuvia. Miten huikeaa!

IKEA_GILTIG_07

Raisut aiheet on varsinaisiin lehdistökuviin stailattu hyvin kliiniseen valkoiseen taustaan jopa epätodellisen rajamailla liikkuvan jälkikäsittelyn kera. Halusin tuoda omiin kuviini hieman toista näkökulmaa, joten kehittelin projektia varten löyhän Urban Camping -teeman.

IKEA_GILTIG_02

Näissä kuvissa kirjaimellisesti leiriydytään värikkäin varustein pitkin Kaapelitehtaan rosoisia käytäviä ja soppia. Lisävarusteina mm. narikkanaulakko ja ostoskärryt. Itse mallistostahan löytyy kaikki tarvittava patalapuista ja pussilakanoista pahvisiin seinäkoristeisiin asti.

ikea_giltig_makingof

Silmämunat ja aivot tuntuvat jakavan mielipiteitä varsin jyrkästi mutta mallistossa on paljon konservatiivisempaankin kotiin sopivaa. Ja kukapa sitä koko mallistoa kerralla ostaa (paitsi ehkä allekirjoittanut), kyse onkin enemmän yksittäisistä, suunnittelijan sanoin sykettä tuovista, elementeistä. Sykettä näistä ei kyllä puutu!

Miltä näyttää, puhuttelevatko maaniset kissat ja kalanpäät vai meneekö överiksi?

//

IKEA GILTIG