Osutko sinä usein oikeaan paikkaan oikeaan aikaan? Liekö kyse markkinatalouden nopeasta kierrosta vai hyvästä tuurista mutta huomaan löytäväni usein haluamani tuotteen alesta vain hetki sen jälkeen kun olen sen ostamista harkinnut. Niin kävi nytkin.

Ystäväni vinkkasi minulle Anttilassa myytävistä marmorilakanoista ja nyt kun kyseinen ketju myy konkurssipesäänsä melkoisilla alennusprosenteilla pois, päätin kotimatkalla pyörähtää paikan päällä.

marmorilakanat_08 marmorilakanat_10

Ja siellähän ne odottelivat. Kaksi pakettia mustia marmorilakanoita, toinen äidille ja toinen tyttärelle. Meillä kun ei marmori-innostus ole todellakaan jäänyt vain minun kontolleni. Lapsen huoneesta tosin kuvia saa hetken odottaa. Vaikka täällä onkin siivottu hiki hatussa, on se kaaos edelleen selättämättä. Asetin kuitenkin ovelasti uusien lakanoiden laittamisen ehdoksi lattian näkymisen ensin.

marmorilakanat_13marmorilakanat_02

Makuuhuone sen sijaan on siisti ja sieltä löytyy muutakin marmoroitua. Yksi omien kokeilujen kauneimmista pääsi seinälle asti valtavana mattapintaisena julisteena. Minuun vetoaa marmoroinnissa sen orgaanisuus ja yllätyksellinen lopputulos. Jos oikein tarkkaan katsoo niin siinä voi nähdä myös eläimen kallon ja fenix-linnun.

marmorilakanat_04

Yhtä kaikki, minimalistinen makuuhuoneemme on saanut näistä konkurssilakanoista ja marmorikokeiluista aimo ripauksen rosoa. Valuvien muotojen vastapainoksi kaikki muu onkin sitten simppeliä ja suorakulmaista. Innoluxilta saatu Beagle-valaisin* toimii lukuvalona minun puoleni lattialla ja muu on karsittu aivan minimiin.

innolux_beagle_valaisin

Ainoa varsinainen kaluste patjan lisäksi ovat Ikean Bestå-säilytyskalusteet, joita nostimme kaksi päällekkäin. Televisiotahan meillä ei ole enää puoleen vuoteen ollut lainkaan.

marmorilakanat marmorilakanat_07

Mies kuuntelee lepakkotuolissa musiikkia ja tiimalasien lisäksi ainoat lisäelementit ovatkin seinillä roikkuvien lisäksi nuo samaisen miehen soittopelit. Sängyn yläpuolella majailee Saanan ja Ollin Myrskyn jälkeen -juliste, joka jatkaa monokromaattisminimalistista linjaa.

marmorilakanat_09

Vaikka kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa niin ainahan nämä ovat vain yksittäisiä kuvakulmia, joihin kaikki ei tallennu. Tällä kertaa voit kurkata hieman laajemman näkymän samaiseen makuuhuoneeseen blogin Facebook-sivulta. Minä innostuin nimittäin siivoamisen lisäksi tänä viikonloppuna myös trendikkäistä 360°-kuvista!

marmorilakanat_11

//

Innolux

Ikea

Saana ja Olli

 

*valaisin saatu blogin kautta