Tuntuuko siltä, että et koskaan löydä kirppiksiltä mitään kun muut kantavat sieltä merkkivaatetta ja design-maljakkoa toisensa perään? Minäpä autan.

kaksitvå_05

 1. TIIVIS TAHTI
  Jos teet yhden täsmäiskun kerran vuodessa läheiselle uinuvalle korttelikirppikselle, ei ihme ettet tee löytöjä. Ota siis tavaksesi poiketa vastaantuleville kirppiksille vaikka aikaa olisi vähän. Pienen kirpparin kiertämiseen ei kovin kauaa mene ja mitä useammin käyt, sitä todennäköisemmin jotain jännittävää tulee vastaan. Liian usein ei kuitenkaan kannata poiketa, jotta tavara ehtii välissä vaihtuakin. Itse suuntaan kantakirppikselleni useimmiten viikon-kahden välein.
 2. TARKKAAVAISUUS
  Sekalaisimmastakin vaatekasasta voi löytyä helmiä ja takarivistä pilkottava kannu voi olla juuri se mitä metsästät. Ihan pölyisimpiin nurkkiin en yleensä sukella mutta pyrin kyllä silmäilemään myös takarivit ja alahyllyt. Niillä lymyilee usein kiireisimpien silmien editse menneitä aarteita.
 3. TOIVELISTA
  Vaikka kirppistely perustuukin pääosin sattumaan, kannattaa pitää mielessä listaa metsästettävistä asioista. Se selkeyttää ajatuksia myös siellä kasoja penkoessa ja tulee todennäköisesti tehtyä myös vähemmän niitä turhia ostoksia esimerkiksi halvan hinnan houkuttamana. Omalla kestolistallani keikkuvat mm. Dieselin vaatteet, Storybirds-kannut, tiimalasit sekä converset kauden väreissä.
 4. TÄSMÄISKU
  Ja sitten se tärkein. Jos olet jo löytänyt pöydästä jotain, syynää se entistäkin tarkemmin loppuun. Todennäköisyys sille, että myyjällä on kanssasi sama maku on todella suuri. Ja se taas lisää eksponentiaalisesti lisälöytöjen tekemisen mahdollisuutta.

kaksitvå_04

Itse tein klassisen täsmäiskun muutama viikko sitten Tavastian tiloissa järjestetylle kirppikselle, jossa ihmismassaa oli sen verran etten oikein jaksanut keskittyä eikä kaikkiin pöytiin edes päässyt katselemaan. Siihen yhteen kuitenkin pääsin ja koska iskin silmäni heti pöydän näkyvimpään esineeseen eli KaksiTvån kaulakoruun, selasin läpi myös koko rekin vaate kerrallaan. Lähdin lopulta kotiin mukanani repullinen vaatteita (ja se koru!) vain siitä yhdestä ja samasta pöydästä. Selvästi sama maku siis minulla ja myyjällä.