Tänä vuonna ei tarvinnut paljon arvailla, että minkälaiset kuusivuotispäivät meillä pidetään. Sankari ilmoitti hyvissä ajoin, että discosynttärit niiden on oltava. Ja discosynttärit pidettiin.

Pienellä budjetilla ja vielä pienemmällä ajalla järjestetyt juhlat koostuivat erilaisista pienistä mutta merkityksellisistä elementeistä. Keräsin loppuun sinulle myös näppärän juhlanjärjestäjän vinkkilistan, jolla teet elämästä (ja juhlista) helppoa.Sankarin mielestä tärkeintä oli ehdottomasti discopallo ja äidin mielestä teemaan sopiva kakku. Kaikki muu tuli vähän niinkuin sivutuotteena ja niissä edettiin surutta sieltä mistä aita on matalin. Tällä kertaa painopiste oli stressittömyydessä ja yhdessäolossa.

disco_29 disco_41disco_20

Niin paljon kuin rakastankin oikeaa postia ja paperikutsuja, oli tiukan aikataulun vuoksi tällä kertaa helpointa lähettää kutsut sähköisesti. Niistä sai mainiot lisäämällä niihin kuvan discopalloista enteilemään tulevaa ja samalla sain helposti ylös tiedon siitä, ketä kemuihin oli saapumassa.

disco disco_03 disco_06 disco_08

Hologrammiserpentiinit löytyivät omista kätköistä, liekö jonkun uudenvuoden tai vapun jäämistöä. Tarjoilujen osalta onni ovat isovanhemmat, jotka haluavat osallistua mm. leipomalla (ja löytävät discopalloilla varustettuja koristetikkuja!). Vielä suurempi onni oli valtavaksi paisunut kutsuvieraslista, jolta myös halusivat osallistua käytännössä kaikki kutsutut. Jännitin hieman etukäteen kuinka tämä kahdentoista lapsen ja monen aikuisen poppoo mahtuu meille mutta sopu todellakin antaa sijaa ja kotisynttärit tuntuivat omimmalta vaihtoehdolta kuitenkin.

disco_40 disco_21disco_33 disco_32

Sillä loppujen lopuksi paljon tärkeämpää kuin silitetty pöytäliina tai sävy sävyyn sopivat servetit ovat kuitenkin ne vieraat. Kaikki kuusivuotiaalle rakkaat, uudet ja vanhat tuttavuudet, jotka pääsivät paikalle. (No okei, kyllä ne oikeansävyiset servetitkin ihan kivalta siellä pöydässä näyttivät.)

disco_38 disco_389 disco_39 disco_35

Näissä kemuissa tuli myös lanseerattua maailman helpoin tapa tehdä näyttävä kattaus. Musta lakana pöytäliina, pari pientä discopalloa ja purkillinen glitteriä askartelukaupasta. Sillä eiväthän discosynttärit ole discosynttärit ilman glitteriä! Lisäksi nämä koristeet eivät olleet tiellä kattausta muunnellessa vaan tarjoiluvadin kuin tarjoiluvadin voi laskea hilekuorrutuksen päälle.

disco_13 disco_05 disco_02 disco_21

Discopallo löytyi Cals Ohlsonilta ja glitteriin ja paljetteihin olivat sonnustautuneet vieraatkin. En muista milloin olisin nähnyt näin paljon teemaan sopivia juhla-asuja lapsista aikuisiin.Lahjatkin oli selvästi mietitty teeman mukaan, sillä paketeista paljastui mm. kaukosäätimellä valoa vaihtava valaisin (takuuvarma hitti!) ja valtava hopeanhohtoinen heliumpallo. Vastavuoroisesti lahjoimme saapuneita mm. valotikuilla, joista sai rannekoruja ja valtaosa juhla-ajasta vietettiin tunnelmaan sopivassa valaistuksessa. Myös nukkekoti sai discovalon sankarin aloitteesta.

disco_07 disco_17disco_37 disco_23 disco_10

Sankarin oma juhla-asu tehtiin noin puoli tuntia ennen juhlien alkua. Mustasta paidasta tuli discouskottava silitettävillä hologrammisydämillä ja tämä jatkoi elämäänsä arkivaattenakin.

disco_09 disco_16 disco_19

Kattauksen keskipisteenä toimi psykedeelinen kakku, jossa oli niin hopea- kuin niitä discopallojakin. Ja aikalailla kaikkea muutakin millä nyt discotunnelmaa luodaan. Kun järjestetään kuusivuotisjuhlia, kaikki mihin liittyy karkkeja noudattelee enemmän on enemmän -periaatetta. Muutkin karkit valikoituvat väriteeman mukaan kun löysin sattumalta ruokakaupasta sopivia. Syöminen tapahtui leppoisasti kertakäyttölautasilta. Säästyimme siis paitsi hankalalta astialainailulta, myös tiskivuorelta.

disco_27 disco_26 disco_24 disco_28

Kaiken kaikkiaan onnistuimme juhlimaan poikkeuksellisen pienellä etukäteisstressillä ja ehkä juuri sen vuoksi juhlat onnistuivatkin yli odotusten. Vieraat viihtyivät, sankari oli onnesta soikeana ja kaikki sujui kuin (disco)tanssi.

disco_11 disco_14 disco_37 disco_36

Nämä juhlat muistetaan varmasti pitkään eikä vähiten vielä kuukausia niiden jälkeen kotoa löytyvän glitterin takia.

disco_24 disco_22

JUHLANJÄRJESTÄJÄN VINKKILISTA

  1. Laita kutsut kuvalla varustettuna sähköisesti tai tee vaikka facebook-tapahtuma, samalla saat ilmoittautumiset helposti talteen.
  2. Sävytä kokonaisuus johonkin väriteemaan, sekalainenkin kokoelma näyttää harkitulta kun värimaailma on harmoninen.
  3. Ajattele koristeluissa isosti, räväkän värinen pöytäliinakin tekee jo ihmeitä keittiölle (ja ei se glitter-purkkikaan paljoa maksanut).
  4. Käytä surutta kertakäyttöastioita jos lainaaminen ja tiskirumba hirvittää.
  5. Askartele itse jos vain suinkin ehdit ja hyödynnä parhaasi mukaan jo olemassaolevaa materiaalia niin vaatetuksen kuin (kakun)koristelunkin osalta.
  6. Lakkaa stressaamasta, loppujen lopuksi tärkeintä ovat ihmiset, eivät sängyn alla olevat villakoirat tai matolle kaatunut mehu.

Millaisia juhlia sinä olet viime aikoina järjestänyt?

5 thoughts on “ Sitä saa mitä tilaa | Discosynttärit ”

  1. En ole hetkeen järjestänyt juhlia, mutta teidän juhlissa olisin halunnut olla mukana! Niin kaunista! Ja toi kakku on yksi täydellisimmistä IKINÄ!!

  2. Mä niin rakastan näitä sun juhla-postauksia! Ihan käsittämättömän ihania kuvia, ja toivon, että joskus itsekin onnistun järjestämään näin pröystäilevät kekkerit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *