Olen yrittänyt keksiä lukemattomia syitä paperikalenterin ostamiselle mutta joutunut myöntämään etten voi enää elää ilman sitä digitaalista versiota, joka synkkautuu niin puolison kuin alati muuttuvien töidenkin kanssa. Onneksi Cozy Publishing ratkaisi ongelmani tekemällä kalenterin, jonka minäkin ehdottomasti tarvitsen.

mermaid_03mermaid_13

Olen edelleen naimisissa google-kalenterini kanssa mutta nyt minulla on myös maailman kaunein lisäosa sille. Koska tämä hurmaava uutuus on muotoiltu muistikirjan muotoon, sen ei tarvitsekaan toimia tapaamisten ja deadlinejen kaaoksen käskynhaltijana vaan sille on varattu ihan oma roolinsa.

mermaid mermaid_06

Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa ylös kaikki ideat, jotka virtaavat vuolaina puroina mieleen pääosin bussissa istuessa tai yöllä kesken unien. Suunnittelen aina, että ensi viikolla ja etenkin ensi vuonna olen järjestelmällisempi. Pidän mukana muistikirjaa ja luonnoslehtiötä enkä sirottele (eli hukkaa) asioita ympäriinsä. Minulla kun on ollut tapana tehdä niitä muistiinpanoja milloin millekin lappusille. Osa on naputeltu koneelle, toiset kuittien taakse, servetteihin, lapsen piirustuspapereihin tai puhelimeen epämääräisinä luonnoksina. Voit vain kuvitella kuinka helposti ne kaikki löytyvät sitten kun niihin olisi aikaa vihdoin paneutua.

mermaid_12 mermaid_08

Cozyn The Year of Mermaids 2017 -kalenteri on kuin tehty kaikelle sille inspiraatiolle. Minimalistinen taitto hivelee silmää ja jättää tilaa omille ajatuksille. Ensihätään nyt vaikka sille, että minulla voi olla ne kaksi kalenteria eri asioille.

mermaid_09 mermaid_07

Merihelmen värinen nauha muistuttaa missä olen menossa ja aiempiin ideoihinkin on helppo palata. Päivät on merkitty vaakaviivoin ja siksi tämä muotoutuu niin muistikirjaksi kuin luovuuden virraksikin. Välilehdiltä löytyy myös kepeitä viestejä merenneitoihin liittyen. Toinen kalenterin tekijöistä käyttää tätä kuulemma myös palaverimuistiinpanoihin. Pyöristetyt kulmat eivät repsota laukunpohjallakaan ja mikäpä olisikaan ihanampi tapa aloittaa päivä kuin avaamalla kultaisella merenneidon pyrstöllä varustetut himmeästi hohtavat kannet ja sukeltamalla ideoiden virtaan.

mermaid_04

Omani nappasin tunnelmallisista joulumyyjäisistä ja tiedätkö mikä tässä on kaikkein parasta? Siis sen lisäksi, että teemana ovat merenneidot. No se, että tällä kertaa niitä hyviä ideoita ei tarvitse toteuttaa vasta tammikuussa. Kalenteri alkaa nimittäin jo tästä kuluvasta joulukuusta.

”Always be yourself unless you can be a mermaid. Then always be a mermaid.”

mermaid_05

//

Cozy Publishing