Olen aina ollut sitä mieltä, että pelkkä hyvä tuote itsessään ei riitä. Jos sitä ei ole pakattu riittävän kiinnostavasti, brändiin sopivasti ja harkitusti, ei se löydä tietään ostoskoriin. Tämä pätee niin verkossa kuin fyysisessä kaupassakin. Huikeakaan tuote ei tartu hyllystä edes käteen jos ei sillä ole mitään muuta. Se ei tavallaan pääse edes esittelemään huikeuttaan käytännössä, jos ei sillä ole myös huikeaa pakkausta. Meillä on toimistolla huhkittu tällä viikolla erityisesti tämän asian kimpussa.

Kortti- ja julistevalikoimamme on kasvanut vauhdilla ja loppuvuodeksi on luvassa melkoinen liuta tapahtumia, joissa olemme mukana. Ei riitä, että itse tuotteet ovat toimivia, niitä täytyy myös pakata, kuljettaa, postittaa ja tapahtumissa saada esille mutta silti shoppailijan helposti mukaan otettavaan muotoon. Julisteissa on tietysti tärkeää myös se, että ne pysyvät ehjänä ja valmiina ripustamista varten.

Ainoan valikoimissa on yli 30 postikorttia ja kasvava julistevalikoima. Olemme yleisön pyynnöstä laajentaneet etenkin julistepuolta ja ihan pian saatavilla on vielä kattavampi kokoelma sekä A4-kokoisia että A3-kokoisia julisteita. A4-kokoiset julisteet ovat olleet yksi kevään toivotuimmista ja nyt niitä on vihdoin tulossa kaikista julisteprinteistä. Koolla on todellakin väliä. A4-koko toimii erityisen hyvin esimerkiksi taulukollaasin osana mutta toisaalta A3-kokoisella on jo ihan eri tavalla painoarvoa etenkin suuremmassa tai korkeammassa tilassa.

Postitamme etenkin isot julisteet edelleen kovikekuoressa, jotta ne kestävät roisiakin käsittelyä matkalla. Ja jos olet tilannut meiltä kortteja, tiedät, että ne saapuvat mustassa kuoressa pienen kiitosyllätyksen kera. Tapahtumia varten piti kuitenkin kehitellä jotain ihan muuta. A3-kuorta kun on melko hankala roudata ihmisvilinässä ja toisaalta postitukseen tarkoitetut kuoret eivät ole kovin kauniita vaikka valkoisia ovatkin. Niitä on myös hankala pakata keskellä tapahtumaa.

Päätimme siis tehdä tapahtumapakkauksen erikseen. Nyt isot julisteet saivat vihdoin arvoisensa paketin. Uniikit, spray-maalatut julisteputket tarroilla varustettuna ovat jo autossa matkalla kesän ensimmäiseen tapahtumaan. Putkea on helpompi kantaa tapahtumassa ja meidän on myös helpompi pitää niitä esillä ja saatavilla suuren vaakapinon sijasta. Tarrat kertovat mikä juliste putkilossa on ja viimeistelevät samalla kokonaisuuden.

Ainoan imagoon sopii myös mainiosti tällainen rouheampi käsin tekeminen. Kliinisen ja sliipatun sijasta elämän pienet rosot, kädenjälki ja elävät yksityiskohdat saavat näkyä. Niin ne näkyvät tuotteissakin, suosituimmat kestohittimme ovat edelleen käsin kirjoitetut Tahdon ponin! ja Suklaata saatana! -klassikot.

Ainoa kuittaa, tapahtumissa nähdään!

///

ainoa.fi

 

4 thoughts on “ Work | Pakkaus on puoli ruokaa ”

  1. Ihania pakkauksia. Tätä samaa olen nyt pyöritellyt mielessä, kun uusi konsepti valmistuu kaikkinensa niin haluaisin että myös pakkaukset olisivat kauniita – mutta samalla ekologisia ja noudattaisivat yrityksen arvoja. :/ Ideoita? Valkoinen laatikko hopeisella logolla ja pinkillä pohjalaatikolla? Mutta miten tuollainen posituksessa ja entä hinta?

    1. Kiitos, näitä oli hauska tehdä kun useimmiten ollaan aika sliipattua ja viimeisteltyä kun tehdään asiakkaalle. Nyt sai kerrankin vähän irroitella. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *