Pari viikkoa sitten meillä matkustettiin kuuhun ja takaisin seitsemänvuotiaan kunniaksi. Teemasynttärit on yksi inspiroivimmista asioista mitä tiedän, niitä on ihana suunnitella ja valmistella. Parasta on vetää aina ihan vähän överiksi.

Kuuteema syntyi vähän vahingossa, kun lapsi itse toivoi avaruussynttäreitä. Sellaiset on nimittäin pidetty jo, kun hän täytti kaksi. Nyt piti siis keksiä jokin uusi kulma tähän. Jos ei lapsen itsensä vuoksi niin oman mielenkiintoni säilyttämiseksi.

Kuumatkalle lähdettiin (epätoivoisin viimeisen yön) askarteluin ja ideoin, joiden pohjana oli kuitenkin löytää suurin osa elementeistä mahdollisimman kustannustehokkaasti (ja aivan hemmetin nopeasti!). Ylipäätään suuren efektin saaminen ei aina vaadi mielestäni massia vaan enemmänkin niitä oivalluksia.

 

Keittiöön keskittyi suurin osa juhlien tarjoiluista, joten siitä kasvoi luontevasti pisimmälle viety kuumatkailumaisema. Siitä viis, että kuita ei noin niinkuin teknisesti ole ihan näin monta ainakaan meillä täällä maassa. Teema jatkui kuitenkin yksittäisillä elementeillä eteistä ja ulko-ovea myöten. Suurin osa koristeista taiteiltiin sankarin kanssa yhdessä.

Monista, suurenna, tee vielä vähän enemmän, isommin ja älyttömämmin. Siinäpä resepti melkein juhliin kuin juhliin. Pahvi- ja kartonkikuita sinne tänne, pari spray-maalattua kennopalloa (voin muuten kertoa, että muistin äkkiä elävästi miten korkeaa meillä on kun näitä taiteilin yksin paikoilleen), sekalainen kokoelma pyöreitä, loistavia valonlähteitä ja läpi linjan jatkuva väriskaala.

Kuiden sekaan ripoteltiin sopivina annoksina myös hopeanvärisiä elementtejä pahvilautasista numeroilmapalloon ja viirinauhaan. Sain teemasta myös mainion (teko)syyn käydä ostamassa pitkään haaveilemani Diesel Livingin kuutarjoiluvadin. Se sopi kattaukseen kuin täysikuu taivaalle ja saa jäädä muutenkin muistuttamaan näistä kemuista myöhemminkin.

Pöytäliinana sai toimia Ikean kangaspala, jonka olen joskus kauan sitten ostanut ja omista kaapeista löytyi yllättävän paljon joko mustia, metallinvärisiä tai pyöreitä tarjoiluastioita. Jokavuotiset mustat kahvikupitkaan eivät poikenneet linjasta ja onneksi mustia servettejä saa melkein joka kaupasta näin halloweenin alla. Kattaus oli muuten hyvin simppeli, tunnelmaa toivat jouluvalot, jotka levitin herkkujen sekaan.

Ruokapuoli oli pääosin äitini käsialaa. Kakun koristelu kuului minulle ja jäi vähän viime tippaan sekin, joten ratkaisin asian tekemällä hyvin simppelin marmorikuvioisen sokerimassakuorrutteen ja tökkimällä sekaan vielä vähän lisää kuita. Värikkäillä liekeillä palavat kynttilät olivat sankarin itsensä valitsema tehokeino.

Menu sisälsi myös mahdollisimman monta teemaan sopivaa syötävää joko muotonsa tai värinsä puolesta. Avaruuspopcorneissa oli valkosuklaata ja nonparelleja, pikkupizzat muistuttivat planeettoja tai kuita ja muffinssien mustikat toivat hauskan kuunpintaefektin nekin.

Kaiken kaikkiaan kemut onnistuivat oikein hyvin. Sankarin mukaan nämä olivat maailman parhaat avaruussynttärit. En tiedä kuinka kilpailtu tuo kyseinen titteli on mutta ilmeisesti onnistuimme siis aika hyvin. Saa nähdä mitä ensi vuonna keksitään.

//

Aiempia synttäriövereitä saatavilla mm. täällä:

Sitä saa mitä tilaa | Discosynttärit

Juhlaraportti: Neon

Pink and adorable

Kaleidoskooppikemut kemuttu

One thought on “ To the moon and back | Avaruussynttärit in action ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *