Ällistyn välillä itsekin siitä, miten mahtavia juttuja pääsen työn puolesta tekemään. Kävin hiljattain haastattelemassa ranskalaisen Absolution-kosmetiikkabrändin perustajaa ja innostuin ihan uudella tavalla ihonhoidosta vaikka sarja on kutkuttanut minua aiemminkin. 

En ole hetkeen käynyt pressitilaisuuksissa, saati haastatellut englanniksi, joten rehellisesti sanoen minua myös jännitti. Lisäksi Absolution on minulle kosmetiikkasarjana sellainen ultimate goal. Se on erittäin chic, siinä on superkauniit ja innovatiiviset pakkaukset ja sen tuotteet tuntuvat sopivan iholleni. Jos se ei olisi ihan niin hintava, olisin varmasti täyttänyt sillä koko peilikaappini jo. Nyt olen hankkinut harkiten mutta jonkinasteinen invaasio on kyllä havaittavissa.

Sarjan luojan, Isabelle Carronin tausta on luovalla alalla ja Creative Directorina. Se näkyy erityisesti sarjan visuaalisessa ilmeessä, joka hivelee silmääni kerta toisensa jälkeen. Pakkaukset ovat minimalistisia, mustavalkoisia ja varsin käänteentekeviä muutenkin. Niiden ideana on käyttää pakkausmateriaali ekologisesti ja kustannustehokkaasti. Tämä näkyy mm. todella persoonallisina ratkaisuina, joissa pahvi ei ole taiteltu laatikoksi vaan kiertää tuotteita eri tavoin. Myös muu viestintä ja brändi-ilme jatkavat tyylikkään vähäeleistä mutta erittäin persoonallista linjaa.

Kiinnostavinta Isabellen tapaamisessa oli hänen ajatuksensa ihon erilaisista mielialoista, skin moods. Hänen mukaansa meidän ei pitäisi ajatella ihomme olevan tietynlainen vaan tietynlainen eri päivinä. Joskus se tarvitsee enemmän kosteutta, toisina päivinä enemmän suojaa ja niin edelleen. Sarjan kaikki tuotteet ovat sekoitettavissa keskenään, jotta voit räätälöidä juuri tämän hetken tarpeisiin sopivan kombon. Sekoitettavuus vähentää myös purkkien kokonaismäärää, kun samoista tuotteista saa aikaan lukemattomia variaatioita yhdistelemällä niitä eri tavoin.

Miten yksinkertaista ja nerokasta! Isabelle nauraakin, että välillä tuntuu, että tämä on niin simppeliä, että sitä on vaikea selittää. Se on niin itsestäänselvää, että ihmiset usein hämmentyvät kun hän kertoo siitä. Kun mietin tarkemmin, niin niinhän siinä juuri käy. Joinain päivinä naama hehkuu ja näyttää juuri siltä miltä pitää ja toisina se saa irvistämään peiliin katsoessa. Miksi siis käyttämäni tuotteet pysyisivät täsmälleen samoina päivästä toiseen.

Mix & match -ajattelu näkyy myös tuotepakkauksissa. Voidepurkeissa on esimerkiksi painokansi, joka paitsi estää bakteerien pääsyn tuotteeseen, toimii myös sekoitusalustana. Itse en ole voiteita ehtinyt vielä näytepussukkaa enemmän testata mutta muutamaan muuhun tuotteeseen olen jo täysin koukussa.

Isabellen omaksikin suosikikseen nimeämä Addiction -kasvoöljy** kuulostaa suoraan sanoen liian hyvältä ollakseen totta. 27 kasviöljyn ja kukkaisuutteen yhdistelmä nimittäin syväkosteuttaa, korjaa, tasapainottaa, suojaa ja antaa elinvoimaa ja hehkua. Öljy sopii käytettäväksi aamuin illoin, meikin kanssa tai ilman ja vuoden ympäri. Aina tarpeen mukaan. Ja lisäksi sitä voi tietysti sekoittaa muihin tuotteisiin sen tarpeen mukaan. Ihan älytöntä!

Olin haastattelusta intoutuneena menossa ostamaan kyseistä öljyä mutta sainkin sen mukaani kyseisestä tilaisuudesta*. Olen nyt testannut jonkin aikaa ja ero on kieltämättä melkoinen. Oma ihoni on hyvin moody, eikä koskaan voi tietää onko tänään irvistyspäivä vai hehkupäivä. Ero eri päivien välillä on iso, joten olen nyt annostellut öljyä tarpeen mukaan välillä enemmän ja välillä vähemmän. Kokeilin myös meikin alle aamulla ja lopputulos oli todella hyvä. Parhaimmillaan se on ainakin minulla ollut suihkun jälkeen kosteille kasvoille levitettynä.

Muista sarjan tuotteista olen erityisen ihastunut kasvojen kuorintaan tarkoitettuun La Créme Gommanteen, joka kuorii hellävaraisesti ja samalla mystisesti kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Sanon mystisesti siksi, että tuotteen koostumus on peruskuorintoihin tottuneelle hieman omituinen mutta sekin sai selityksensä kun jututin Isabellea. Hän ei nimittäin usko kuorintavoiteisiin pätkääkään mutta suostui fanien pyynnöstä sellaisen sarjaan tekemään. Siksi tuntuma on melko persoonallinen ja hänen mielestään kyseistä tuotetta pitäisikin kutsua enemmänkin kasvojenkiillotusaineeksi.

Persoonallinen oli kyllä itse Isabellekin. Hurmaannuin ihan täysin hänen suorapuheisuudestaan ja inspiroivasta tavastaan kertoa sarjastaan. Enkä kyllä ihmettele enää tämän kaiken kuultuani, että miksi sarjaa fanitetaan niin paljon. Minä tietysti muiden mukana.

Onko Absolution sinulle tuttu sarja? Mikä tuote on suosikkisi? Kuulisin mielelläni lisää kokemuksia, etenkin tuo kirkastava seerumi** kutkuttelee minua kovasti.

//

Absolution Cosmetics

* Okei, eli jos luit kyseisen rivin oikeasti, tiedät jo, että postauksessa esiintyvä öljy saatu töiden kautta

** Affiliate-linkki eli jos shoppaat tämän kautta, saan muutaman lantin, joilla voin ostaa kahvia muutaman viikon päästä kun ne vihdoin tilitetään minulle