Minut tunnetaan useimmiten tummanpuhuvasta tyylistä mutta onneksi se ei estä tällaisten värikkäämpienkin projektien ilmaantumista työpöydälle.

Ammattilaisen ja amatöörin erottaakin mielestäni siitä, että ammattilainen tuottaa uskottavaa ja laadukasta jälkeä omalla epämukavuusalueellaankin. Eli silloin, kun asiakkaan toiveet eivät välttämättä vastaa niitä omia ydinmieltymyksiä. Moni aloittava graafikko jumittaa ihan turhaan yhdessä tyylilajissa mutta kun kokemusta karttuu lisää, alkaa (visuaalinen) maailma avautua ihan uudella tavalla.

Tampereen kukkaisviikot on vuodesta 1984 asti järjestetty tapahtuma, joka levittäytyy ympäri Tampereen keskustaa ja hukuttaa sen erilaisiin tapahtumiin ja tietysti myös niihin kukkiin. Huikean pitkäikäinen tapahtuma on tärkeä ja rakastettu osa Tampereen kesää. On suuri kunnia päästä uudistamaan tällaista tapahtumaa.

Minun pöydälleni tämä päätyi, koska tapahtuman visuaalinen ilme kaipasi hieman päivitystä. Meillä tehdään aika paljon myös tällaisia uudistuksia ja faceliftejä. Näissä on erityisen tärkeää löytää se tasapaino oman tyylilajin, tapahtuman tai brändin aiemman tyylilajin ja uudistuksen lopputuloksena syntyvän tyylin kesken. Aiemmin tehtyä tulee mielestäni aina kunnioittaa vaikka sitä uudistettaisi isollakin kädellä.

Tällä kertaa lopputuloksesta tulikin melkoinen väri- ja kukkailottelu. Vaikka silmäni useimmiten lepääkin viileän monokromaattisissa toteutuksissa, oli tällaista tykitystä aivan ihana tehdä. Kerrankin sai revitellä oikein olan takaa ja huiskia ruusua sinne ja päivänkakkaraa tänne. Enemmän on enemmän!

Oma tyyli ja kädenjälki on todella mielenkiintoinen asia. Toki minullakin on tunnistettava tyyli, joka ei katoa, jos siihen lisätään värejä tai kukkia. On kuitenkin tärkeää muistaa, mihin pyritään ja kenen brändiä rakennetaan. En voi tehdä kaikista asiakastöistäni siinä mielessä minun näköisiäni, että se alkaisi syödä asiakkaan omaa visuaalista ilmettä. Jokaiselle hankkeelle suunnitellaan oma, selkeä kokonaisuutensa, jota noudatetaan alusta loppuun. Kun kyseessä on uudistus, täytyy osata tasapainoilla uuden ja vanhan välillä juuri sopivassa suhteessa. Tärkeintä onkin se kokonaisuuden hallinta, oli se sitten mukavuusalueella tai ei.

Hyvin erilaisiin projekteihin uppoutuminen antaa myös itselle ihan uudenlaisia oivalluksia. Jos aina pysyttelee siellä tutussa ja turvallisessa, löytää vain harvoin mitään uutta itsestään. Ehkä siksi nämä väri-ilottelut saavat minutkin aina niin innostuneeksi vaikkeivät ne ihan se pääasiallinen tyylini olekaan. Tänne vaan kaikki kukat ja sävyt! Täältä pesee!

Kukkaisviikkojen osalta sain myös hyvin vapaat kädet suunnitella uutta ilmettä, mikä on aina suuri luottamuksenosoitus. Siis sen lisäksi, että ylipäätään tilaa mitään kukkaisaa tällaiselta käytän mustaa kunnes keksitään jotain tummempaa -tyypiltä. Maaliin taidettiin kuitenkin osua, sillä palaute ensimmäiseltä kierrokselta meni kutakuinkin näin: ”Nämä on juuri sitä mitä halusin, vaikka en tiennyt mitä haluan.”

Täytyy sanoa, että tämä hanke oli myös minulle juuri sitä mitä halusin, vaikka en tiennyt sitä haluavani.

//

Kukkaisviikot

Mainostoimistoni Last Tuesday