Olen aina pitänyt itseäni voittamattomana. Siis siinä mielessä, etten voita arvonnoista mitään. Lähempi tarkastelu osoittaa, että tämä ei ole ihan totta. Olen voittanut useammankin kerran enkä vain arvonnoissa vaan elämässä muutenkin.

Kun olen oikein päättänyt ja pistänyt kaiken peliin, olen saanut monta työpaikkaa, asiakasta ja uskomatontakin tavoitetta saavutettua. Onko minulla käynyt vain tuuri vai onko kyse vaivannäöstä?

Moni saavuttamattomalta näyttänyt asia on onnistunut vuosien varrella ja uskon, että kyse on sekä onnesta että aktiivisesta toimimisesta. En voi todellakan väittää etteikö onnellakin olisi sormensa pelissä, kun oikeat ihmiset tai tilanteet tulevat vastaan mutta paljon tärkeämpää on se, että tarttuuko niihin vai jääkö miettimään.

Työpaikkoja ei saa jos ei hae. Itseään ei voi ylittää, jos ei uskalla välillä hypätä tuntemattomaan. Moni asia on mahdollinen, jos sen eteen on aidosti valmis näkemään vaivaa. Ja sitten siihen päälle tarvitaan se loppusilaus, ripaus onnea ja taikaa.

Olen ollut valtavan onnellinen kaikesta saavutetusta mutta viime vuosina tahdin kiihtyessä ja paineiden kasvaessa olen löytänyt onnea muualtakin. Olen onnellinen myös vapaapäivästä, vapaasta tunnistakin jos oikein tiukkaa tekee. Siitä, että minulla on ihana lapsi, koti siellä, minne vuosia sitten kovasti halusin ja siitä, että kaipaan vähemmän asioita elämääni. En ajattele niin paljon enää sitä, mitä minulta puuttuu vaan sitä mitä minulla on.

Joinain päivinä se on mielenrauha, toisina oma toimisto, jossa voin tehdä mitä haluan. Joskus se voi olla myös kupillinen kardemummakahvia tai se, että peilikaapissa on huomattavasti vähemmän tavaraa. Lapsen piirros, jossa lukee, että oot maailman paras äiti tai se tiukan tarjouskilpailun voitto.

Mitä vähemmän yrittää haalia onnea, sitä enemmän sitä tulee esiin. Ja sitä suuremmalta se tuntuu, kun voitto osuu kohdalle. Kuvissa näkyvän seinäkalenterin voitin Inlace-sivuston insta-arvonnasta. Siitä ainoasta, johon olen viime aikoina osallistunut. Onnea tuntuukin olevan kahdenlaista. Taikapölyllä silattua ja toiminnalla ladattua. Parhaimmillaan käytössä on molempia yhtä aikaa.

Ehkä pitäisikin lakata tavoittelemasta onnea itsessään ja keskittyä niihin tekoihin. Ei niistä arvonnoistakaan voita jos ei niihin koskaan osallistu.

//

Inlace Media (voit muuten ladata saman kalenterin täältä itsellesikin)

Supermakee musta klipsi on meidän omasta valikoimasta ja löydät sen täältä.