Olin ajatellut, että tästä kesästä tulee aika iisi. Ehkä ensimmäinen vuosiin, jolloin pidän ihan oikean loman ja otan muutenkin vähän rennommin. Hengittelen ja haahuilen. Vähänpä tiesin taas kerran. 

Sisään otettavien hankkeiden määrää on karsittu koko alkuvuosi isolla kädellä ja kesää on rauhoitettu myös siksi, että minulla on täällä ensimmäistä kertaa koululainen melkein kymmenen viikon lomallaan. Olen tarvinnut myös aikaa levolle, viime vuosi oli yhtä voittokulkua mutta sillä on kääntöpuolensa. Nukkumattomat yöt, pitämättömät lomat ja olemattomiin kutistunut vapaa-aika karhuavat kaikki omiaan takaisin yhtä aikaa, korkojen kera tietysti. Kirsikkana kakun päällä olen entistä paremmin löytänyt sen nicheni, jossa toimin, joten senkin myötä moni asia on selkiytynyt tai jäänyt pois.

No sitten ollaan siellä toukokuun viimeisillä viikoilla ja se kesä(loma) häämöttää ihan nurkan takana. Vain muutama hanke, sekalaista viimeistelyä, syksyn valmistelua ja toimiston rentoa siivoilua talven pölyistä. Ja ne kevyet kesähommat, jotka taustalla rullailevat omaan, jo löytyneeseen tahtiinsa. Aurinkokin paistaa ja olemisessa on jo sellainen espanjalaishenkinen mañana-tunnelma.

Sitten tapahtuu monta asiaa yhtä aikaa ja yhtäkkiä kesä onkin täynnä uusia, täysin yllättäen löytyneitä toimitiloja, niiden remonttia, toimiston muuttoa, ja niiden minimiin karsittujen töiden tekemistä siinä kaaoksessa. Lomalapsi edelleen tietysti mukana ja ainiin perhana, yksi kirjakin pitäisi saada syksyksi valmiiksi. Se onnistuukin varmaan kätevästi muuttolaatikoiden ja epämääräisiin paikkoihin hukkuneiden työvälineiden keskellä. Puhumattakaan keskelle muuttoa saapuvasta uudesta (jo viidennestä!) painoksesta vauvakirjaa, joka pitäisi kasata. Ja höysteenä halu karsia turhaa tavaraa ennen sitä muuttoa, joten olen jatkuvasti myös facebookin kirppisten myrskynsilmässä av-, yv- ja kysyn koiralta -viestien tulvassa ja alati muuttuvien noutoaikojen infernossa.

Että sellainen rauhallinen kesä on sitten tiedossa. En malta odottaa!

Voit seurata muuttokaaosta myös instagramissa täällä.