Tiesitkö, että blogini suosituin hakusanayhdistelmä on edelleen visuaalisesti vaativa kuolema? Ehkä sosiaaliporno kiinnostaa tai ehkä kuolema on kohdannut monia muitakin. Se kiinnostaa mutta siitä harvoin puhutaan. No nyt on kuolemasta vähän lisää juttua.

Minä, kuolema ja Surunaama löydymme uusimmasta Meidän perhe -lehdestä sekä Vauvan digisisällöistä.

Minua jännitti ihan hirveästi antaa haastattelu tästä aiheesta. Olen puhunut siitä täällä blogissa ja koko Surunaama-projekti kumpuaa tietysti osaksi omista kokemuksista vaikkei omaelämäkerrallinen millään tavalla olekaan. Jostain syystä lehtijuttu tuntui silti jotenkin isommalta. Mitä jos loukkaan sanoillani jotakuta tai sanon jotain, jota voidaan käyttää minua vastaan. Mitä jos sanon jotain tyhmää herkästä aiheesta. Sitten ajattelin, että ei hemmetti, juuri näistä syistähän tästä ei puhuta.

Kuolema koskettaa loppujen lopuksi tavalla tai toisella meitä kaikkia. Kuten Surunaaman sloganissa todetaankin, koskaan ei voi tietää kenestä tulee seuraavaksi sen kohderyhmää. Joten ehkä pitäisikin ajatella, että mitä jos joku saa apua ja toivoa siitä, että annoin haastattelun. Mitä jos joku jaksaa yhden päivän lisää, koska luki sen.

Toivon, että tämä haastattelu raivaa omalta osaltaan tietä avoimemmalle keskustelulle tästä aiheesta ja Surunaama tietysti myös. Keskustella voidaan tietysti myös täällä. Millaisia ajatuksia kuolema sinussa herättää?

+ + +

Miksi haluan kirjoittaa lastenkirjan kuolemasta?

Surunaama

Surunaama Facebookissa

Surunaama Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *