Parasta ja pahinta tässä työssä on sen vaihtelevuus. Koskaan ei tiedä, mitä tulee minäkin päivänä vastaan ja jos ei haastetta riitä tarpeeksi omasta takaa, niin sekaan voi lisätä sopivan määrän esimerkiksi muuttoja, matkoja ja muita mausteita. Miltä ne työpäivät sitten näyttävät ja mitä niihin kuuluu?

Valokuvaaminen on entistä isommassa roolissa koko ajan. Kuvaamme paitsi tietysti omille brändeillemme markkinointimateriaalia, myös monen asiakkaan tuote-, mainos- ja somekuvat. Uusi, isompi toimisto antaa myös huomattavasti enemmän tilaa rakennella erilaisia studiokokoonpanoja ja levitellä menossa olevia projekteja ympäriinsä.

Nudge on yksi asiakkaistamme, jolle tuotamme sekä somesisältöä, että tasaisin väliajoin otettuja kuvia niin tuotteista studiossa kuin malleista lokaatioissakin. Itse kuvaaminen on yleensä se kevyin osa tai ainakin vähiten aikaa vievä. Eniten tunteja uppoaa jälkikäsittelyyn, joka minimalistimmillaankin vaatii kuitenkin monia kiemuroita. Lopulliset, käsitellyt kuvat päätyvät sitten sinne missä tarvitaan, näistä tässä näkyvistä suurin osa esimerkiksi erilaisiin somekanaviin. Ja on muuten nuo kuvissa taustalla näkyvät ikkunateippauksetkin suunniteltu täällä meillä.

Jokaisella asiakkaalla on oma tyylilajinsa, jota on noudatettava ja j0nka luomisessa olemme usein asiakkaan apuna myös. Nudgella se on skarppi, värikäs, selkeä, vastuullisuutta viestivä ja etenkin good moodOot niin ihanassa puolestaan kuvataan pääosin erilaisia ylhäältä päin otettuja flatlay-asetelmia hempeän värisillä ja vauvakirjan sivuihin sopivilla värillisillä taustoilla ja hauskalla tilpehöörillä. Viimeisimpään kuvaan pääsivät mukaan myös instastoorissani vilahtaneet, spray-maalia pintaansa saaneet saurukset.

Kuvien ja niiden käsittelyn lisäksi viime aikoina on tietysti työllistänyt myös Aura. Usein ihmiset ajattelevat, että tarvitaan vain hyvä idea ja that’s it mutta oikeasti se idea on vasta alkupiste, lähtöteline. Oikea työ alkaa vasta sen jälkeen.

Ideasta valmiiksi tuotteeksi käydään läpi monta vaihetta. Se on hiottava, muokattava, sen yksityiskohtia on suunniteltava ja sen tekninen toteutus ratkaistava. On mietittävä onko sille oikeasti menekkiä ja kuka sen valmistamisen maksaa ja mitä sen valmistaminen maksaa. Ja se on maksettava etukäteen. Ennen kuin yhtään tuotetta on vielä myyty. Tekninen rakenne vaatii omat kuvionsa, visuaalinen suunnittelu tietysti myös. Puhumattakaan markkinoinnista, verkkosivujen koodaamisesta ja monesta muusta seikasta, jotka pitää miettiä. 

Auraa on työstetty täällä joka välissä, kun on vain ehditty ja yksi osa uuden painotuotteen tekemistä ovat tietysti myös fyysiset mallit. Melkein kaikista painotöistä tarkistetaan jonkinlaiset vedokset. Niitä on monenlaisia aina käyttötarkoituksesta, tarkastettavasta asiasta ja painotyön muodosta riippuen. Auraa varten katsoin läpi nämä kuvissa näkyvät color proofit eli värimallit tietyistä sivuista sekä koko Aurasta tehdyn niin sanotun plotterin, jossa on mukana kaikki sivut oikeassa järjestyksessä, koossa ja asemoituna.

Näiden kuvauksellisempien hommien lisäksi viime viikot ovat koostuneet myös niistä vähemmän kuvauksellisista rutiineista. Laskut on maksettava, tarjoukset kirjoitettava, markkinointiviestintä suunniteltava ja aikataulutettava, tilaukset pakattava, jälleenmyyjille lähetettävä tavaraa ja puhelimeen sekä seitsemään sähköpostiin vastattava. Sitten on vielä ne yksityisviestit joka kanavassa, erilaiset tekniset juoksevat asiat tuotesaldoista maksutapoihin, kirjanpito, erilaiset palaverit, koosteet, raportit, lähetyslistat, kaaviot, ehdotukset, muistilistat, liput ja laput, verot ja muut.

Tylsää ei kuitenkaan ehdi tulla. Yhtenä iltana sain seurakseni toimistolle sisään eksyneen talitintin. Toisena kuvasin vaaleanpunaista dinosaurusta ja keskustelin asiakkaan kanssa purjon oikeaoppisesta leikkaamisesta. (Olin siis ilmeisesti leikannut sen promokuviin väärällä tavalla ja saimme aiheesta asiakaspalautetta!) Olen lähiaikoina kokeillut myös meikkikuvausta, kirjansidontaa, videoiden koostamista, synttäreiden järjestämistä, meduusojen maalaamista ja tehnyt yrityskauppoja.

Kuvallisen tekemisen lisäksi kirjoitan myös tekstiä koko ajan. On instapostauksia useammalle tilille, facebook-päivityksiä monelle sivulle, tuotetekstejä, artikkeleita, henkilöesittelyitä, sähköposteja, kutsuja, ohjeita, kauppakirjoja, verkkosivujen tekstejä suomeksi ja englanniksi, erilaisia tiivistelmiä milloin mistäkin brändistä, tuotteesta, tuotekehitysmetodista tai valmistustavasta. Myyn, markkinoin, viestin, tiivistän, rönsyilen ja siinä sivussa kommunikoin työtiimimme kanssa sekä puhelimitse että Slackissa.

Kaikkein parhaimmillani olenkin silloin, kun saan vapaasti rönsytä projektista ja ideasta toiseen. Poukkoilla kuvaamisen, kirjoittamisen, kuittien, ideoinnin ja raa’an töiden paiskimisen välillä. Saan virtaa vaihtelusta ja sitä täällä todellakin riittää. Oikeastaan on ihan mahdoton tiivistää, mitä kaikkea täällä toimistolla (ja kotona) edes tapahtuu. Se pitää melkein kokea itse.

//

Ainoa

Oot niin ihana

Last Tuesday

Aura notebook

Nudge Helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *