Uusin kirppislöytöni nökötti alimmaisena valtavassa kameratarvikekasassa, jota japanilainen mies penkoi kiireisen oloisena. Itse kävelin kylmän rauhallisesti hakemaan vain tämän ja jätin miehen pelastamaan ehkä häntä yhtä paljon puhutelleita linssejä ja runkoja.

Olen entistä enemmän suunnannut viime aikoina kirpputoreille. En niinkään sen takia, että jotain pitäisi ostaa vaan tuulettamaan ajatuksiani. Hiljaisten rekkien välissä mieli työstää kaivelevia asioita ja menneisyys saakin leijailla ympärillä vapaasti.

Ostamiseen suhtaudun myös melko intuitiivisesti. Jos jokin vaate tai esine puhuttelee ajatusten järjestelemisen lomassa, se lähtee usein myös mukaan, mutta sen on sitten todella puhuteltava aivan sydämen pohjasta asti. Ja jos se on vaate, sen on oltava sellainen, jonka haluan laittaa välittömästi päälle tai viimeistään seuraavana päivinä töihin. Tämä toimii loistavasti ja on vähentänyt huomattavasti turhan krääsän määrää.

Tavaramäärä ahdistaa edelleen aika ajoin mutta tunsin kyllä hienoista ylpeyttä, kun muuttaessamme uuteen kotiin suuri osa kaapeista jäi tyhjilleen tavaroiden purkamisen jälkeenkin. Asuntoommehan ei myöskään kuulu kellaria tai vinttikomeroa, vaan kaikki säilytystila on asuinneliöissämme. Yllättäen se vuosia hitaasti tehty tavaroiden läpikäynti alkaa näkyä ihan konkreettisesti.

Liha on kuitenkin edelleen heikko, joten jätän alennusmyynnit ja kaupungilla kaupoissa kiertelyn ihan suosiolla väliin. Etenkin stressaantuneena tiedän herkästi lääkitseväni mielentilaani ostelulla. Kirpputoreilla kiertelyssä yhdistyy ihanasti se ajatusten selvittely ja sellaisten löytöjen tekeminen, joita ei ihan joka päivä tule vastaan. Täydellinen kirppislöytö ihastuttaa pitkään ja suurin osa sekä omastani että lapsen vaatekaapista, kirjoistamme ja astioistammekin kuuluu tähän kategoriaan.

Tämä uusin ei ole vaate eikä astia eikä tällä ole oikeastaan mitään käyttöfunktiota. Se vaan näytti siltä, että se kuuluu meille. Katso nyt noita käsin kirjoitettuja pieniä lappuja, sympaattista b-kirjainta ja ties kuinka kauan rauhallisesti laatikossaan majailleita kivilajeja.

Kyseisen reissun jälkeen mielikin on taas hetken kristallinkirkas.

Pst, osa vaatekaapistani etsii muuten uutta kotia Emmyssä täällä, tsekkaa olisiko siellä jotain, jonka sinä haluat laittaa päälle heti huomenna.

//

Aiempia kirppislöytöjä ja muuta kirppisasiaa myös näissä postauksissa:

Kirppisvinkkejä

Mikä mieletön kirppissaalis

Lempivaatteita etsimässä

Hyvä mekko-, kirppis- ja välikausihousupäivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *