Ajattelin päivittää ja kirjoittaa hieman siitä, mikä kaikki tänä vuonna on muuttunut. Avasin tuttuun tapaan taustahallinnan ja ainiin, se valtava WordPress-päivitys 5.0 onkin täällä jo paikallaan ja kaikki on aivan eri näköistä. Elämässäkin tuntuu tulleen muutamakin massiivinen päivitys tässä tämän vuoden aikana.

Vuosi on sisältänyt niin monta muutosta ja päivitystä etten ole ihan varma olenko vieläkään ihan kartalla kaikista. Ne suurimmat yksittäiset ovat tietysti toimiston muutto kesällä että kotimme muutto marraskuun alussa sekä se yksi heräteostoksena hankittu liiketoiminta. Nämä kaikki tuntuvat erityisesti näin jälkeenpäin tärkeiltä virstanpylväiltä matkalla sinne, mihin kuulumme.

Uusi toimistomme on avara, valoisa ja ihana. Siellä on tilaa niin studiolle kuin varastollekin ja minua hymyilyttää joka kerta, kun kävelen sinne Meiran tehtaiden kahvintuoksussa. Silloinkin, kun olen herännyt vaikkapa viideltä tekemään rästihommia tai on muuten vaan tiukka päivä.

Uusi koti on vähintään yhtä ihana. Merinäköala, vaaleanpunainen jääkaappi, valkeat lankkulattiat ja lempeä tunnelma tuntuvat vieläkin aivan epätodellisilta. Voiko näin siis oikeasti asua?

Muutos on ollut läsnä myös muissa asioissa. Ei ehkä niin silmiinpistävän yksittäisinä piikkeinä vaan tasaisesti koko ajan. Uskon siihen, että jokainen työprojekti, uusi ihminen, asiakas, vastoinkäyminen, keskustelu, kirja, podcast tai kokemus muuttaa jotain sinussa ja minussa. Jotkut asiat tietysti vähemmän kuin toiset mutta muutos on jatkuvaa. Jokaisen hetken myötä muutut ja kasvat johonkin suuntaan ja seuraavassa teet ratkaisuja ja päätöksiä aiempien kokemusten pohjalta. Hyvässä ja pahassa.

Työmielessä tänä vuonna on muuttunut suhtautumiseni niin työhön kuin vapaa-aikaankin. Olen toki ollut edelleen kiireinen ja kiinni kellon ympäri mutta en ole läheskään niin lopussa henkisesti kuin vaikka viime vuonna tähän aikaan. Koko vuosi on ollut oikeastaan sellaista ihan uudenlaista itseen keskittymistä vaikka siinä sivussa onkin tehty niin asiakasprojekteja kuin uusia tuotteitakin.

Iltaisin ja aamusivuilla olen kuitenkin käpertynyt itseeni, haastanut asettamiani tavoitteita, pohtinut menneisyyttä, vilkuillut tulevaan ja yrittänyt löytää itsestäni niin kipukohtia kuin supervoimiakin. Molempia on tullut vastaan ja uskon, että tällaisella ajoittaisella itsetutkiskelulla luodaan vakaa pohja nousta niin sanotulle next levelille ensi vuonna sekä töissä että kotona.

Kaikkien näiden päivitysten, itsetutkiskelun ja tiukkaan pakatun vuoden jälkeen koen myös olevani aivan eri ihminen kuin se, jona aloitin tammikuussa. Loppuvuodesta onnistuin yllättämään jopa itseni lentämällä vielä sinne Teksasiin kaiken tämän keskellä. Sekin oli tärkeä osa tätä kasvamista. Osa muutoksista on tapahtunut lyhyemmässä ajassa ja osa on vaatinut hieman pidempää kypsyttelyä. Lopputulos on kuitenkin jotain muuta kuin mistä aloitettiin ja niin piru vie pitääkin olla. Olisihan se ihan kamalaa, jos en olisi kaiken tämän jälkeen muuttunut yhtään tai oppinut mitään.

Yksi opituista asioista on myös se, että olen ensimmäistä kertaa moneen vuoteen ihan oikealla joululomalla. Sellaisella, jolla laitetaan lomaviestit päälle ja valutaan glögimuki kädessä ja villasukat jalassa päämäärättömästi ympäri kämppää. Ja ihan hyvä on ollakin, ensi vuodelle on nimittäin buukattu jo parikin niitä kaipaamiani next leveleitä. En tiedä olenko enemmän innoissani vai kauhuissani, joten pieni hengähdystauko tehnee ihan hyvää.

Ihanaa ja rauhaisaa joulunaikaa myös sulle, toivottavasti vuosi oli antoisa ja ihana ja ensi vuodesta tulee vielä parempi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *