Käväisin pikatyövisiitillä Riikassa alkuviikosta. Matkan syy jääköön vielä hetkeksi salaisuuden verhoamaksi mutta ai että, miten kaunista siellä oli ja miten hyvää teki vaihtaa maisemaa hetkeksi!

Kovin paljon minulla ei ollut aikaa kaupunkiin tutustua mutta jo tällä pienellä otannalla Riika meni matkutuslistalle. Vanha kaupunki oli ilta- ja ilmeisesti vielä jonkin verran myös jouluvalaistuna todella kaunis ja tunnelmallinen, ruoka hyvää ja hotellivalintakin oikein mainio.

Ihan uskomatonta miten tällainen pienikin muutos rutiineihin ja ympäristöön vaikuttaa kaikkeen. Vaikka kyseessä työmatka olikin ja suurin osa päivistä kului joko taksissa tai neukkareissa, nautin suunnattomasti yllättävästä maisemanvaihdoksesta. Arkisetkin asiat tuntuivat uudelta hotellin sängyssä kirjoitetuista aamusivuista aina iltapäiväkahvin makuun asti. Kotiin palatessa tuntui, kuin mieli ja keho olisi resetoitu ja välimuistit toden teolla tyhjennetty.

Suunnittelin uusintareissua keväämmälle, kun aikataulut antavat myöten. Onko sulla jotain vinkkejä paikoista, jotka Riikassa pitäisi ehdottomasti nähdä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *